SON DERBİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SON DERBİ!


 

TFF1. Lig 34. haftası Çukurova derbisine sahne olacak. Mersin İdman Yurdu ile Adana Demirspor yarın saat 18.30’da Mersin Stadında karşı karşıya gelecek.

ALİ ŞANLI

Mersin İdman Yurdu Lige veda ettiği için bu son derbi olabilir, Kırmızı Şeytanların kazanması durumunda diğer maçlardan gelecek habere göre Adana Demirspor’da lige veda edebilir. Böyle bir durumda bundan sonraki derbi 2. Ligde olacak.Diğer bir olasılık ise Adana Demirspor Mersin İdman Yurdu’nu yenmesi durumunda ligde kalmayı garantileyecek ve bu son derbi olacak.

Mersin İdman Yurdu ile Adana Demirspor daha önce 40 defa karşı karşıya geldi. Mersin İdman Yurdu ile Adana Demirspor lig bazında oynanan karşılaşmalar mercek altına alındığında her iki takımın istatistiklerinin dengeli olması göze çarpıyor. Her iki takım arasında oynanan 39 karşılaşmada Mersin İdman Yurdu 14 galibiyet alırken, Adana Demirspor ise sahadan 15 kez galip ayrıldı. Her iki takımın oynadığı 9 karşılaşma ise beraberlik ile sonuçlandı.

Daha önce oynanan 39 karşılaşma da Mersin İdman Yurdu rakip ağlara 40 gol bırakırken, kendi kalesinde ise 39 gol gördü. Her iki takımın en son oynadığı müsabakada sezonun ilk yarısında Adana 5 Ocak Stadı'nda oynanmış ve 1-1 beraberlik ile sonuçlanmıştı.

MERSİN EVİNDE ÜSTÜN

Ezeli rekabette her iki takım Mersin'de 18 kez karşı karşıya geldi. 18 karşılaşma da Mersin İdman Yurdu Adana temsilcisine karşı ezici bir üstünlüğü bulunuyor. Mersin İdman Yurdu sahadan 11 kez galibiyet ile ayrılırken, Adana Demirspor ise Mersin'de sadece 4 kez galibiyet ile ayrıldı. Mersin'de oynanan 3 karşılaşma ise beraberlik ile sonuçlandı. Mersin İdman yurdu kendi sahasında Adana Demirspor ağlarını 18 karşılaşma'da 23 kez havalandırırken, Adana Demirspor 23 gole karşılık 13 gol atabildi.

MERSİN SIKINTILI

Lige veda eden Mersin İdman Yurdu  Adana Demirspor maçı önce moral ve kadro açısında dibe vurmuş durumda. Lige veda edildiği için maçalara konsantre olamayan, doğru dürüst idman yapamayan Kırmızı Şeytanlar bu yetmezmiş gibi 2 önemli oyuncusu taraftar için ayrı bir önem taşıyan derbide forma giymeyecek.

Maça günler kala Kenti terk eden Mihaylov sürpriz olmaz ise Adana Demirspor maçında forma giymeyecek. Kaleye genç kaleci Yunus geçecek. Diğer önemli isim ise 5 yıldır Mersin İdman Yurdu forması terleten Mitroviç’in alacaklarını gerekçe göstererek geçen hafta  Bandırmaspor maçında olduğu gibi bu maçada çıkmayacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA