Avukatlar adalet nöbetinde! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Avukatlar adalet nöbetinde!


 

Mersin’de bir grup avukat 200 günü aşlın bir süredir tutuklu olan Cumhuriyet Gazetesi avukatları, Bülent Utku, Akın Atalay ve Mustafa Kemal Güngör’ün özgürlüğü için demokrasi nöbeti tuttu.

SONER AYDIN

Avukatların,  yaklaşık 6 ay önce tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi avukatlarından Bülent Utku, Akın Atalay ve Mustafa Kemal Güngör’ün özgürlüğü için Adalet Nöbeti devam ediyor. İlk olarak İstanbul Çağlayan adliyesinde her hafta Perşembe günü tutulmaya başlanan Adalet Nöbeti bütün adliyelere yayıldı. Avukatlar Türkiye’deki bütün adliyelerde eş zamanlı olarak 1 saatlik nöbet eylemi yaptı. Mersin’de de Mersin Barosu Demokratik Avukatlar Platformu üyesi bir grup avukat Adliye bahçesinde savunmaya yönelik baskılar ve saldırılara karşı üzerinde tutuklu 3 avukatın olduğu ve “Savunmaya özgürlük” yazılı pankart açarak1 saatlik Adalet Nöbeti tuttu.

“SAVUNMAYA BASKI İNSAN HAKKI İHLALİDİR”

Nöbet öncesi kısa bir açıklama yapan avukat Bilgin Yeşilboğaz, avukatların olaylarla ve müvekkilleriyle özdeşleştirilip baskılara maruz kaldığını ve savunma yetkisini kullanamadığını söyledi. Savunmanın halkın temel özgürlüğü olduğunu belirten Av. Yeşilboğaz, “İnsan hak ve özgürlüklerinin en büyük teminatı avukatlar ve barolardır. Avukatlara yönelik baskı, tutuklamalar ve iddianamelerin geç hazırlanması nedeniyle demokrasi nöbeti tutmaya karar verdik. Türkiye’de bütün adliyelerde yapılıyor. Biz de burada 1 saatlik demokrasi nöbeti tutuyoruz. Hepimizin bildiği gibi son süreçte hukuksuzluk ve adaletsizlik hiç olmadığı kadar yoğun ve fütursuz biçimde gerçekleşmektedir. Belgesiz, bilgisiz, delilsiz, sorgusuz ve sualsiz bir şekilde insanlar gözaltına alınıp tutuklanmaktadır. Uzun süreler boyunca ortaya ne bir iddianame konulmakta ne de dava açılmaktadır. Dava açılsa dahi tutukluluğun devamına karar verilecek duruşmalar aylar sonraya atılmaktadır. Bu yapıların hukukla hiçbir ilgisi yoktur. Gazeteci, bilim insanı, milletvekili, belediye başkanı, avukat, yazar-çizer kim varsa tutukluyorlar. Bu yapılanlara toplumdan yeterince tepki gelmedikçe ses çıkmadıkça daha da ileriye gidebiliyorlar. İktidarın amacı kendi dışında ne varsa baskılamak, susturmak ve sindirmektedir. Bu nöbet tüm haksız yere gözaltına alınanlar ve tutuklananların hakları savunulması içindir. Bu nöbet hakkın, hukukun ve adaletin sembolüdür” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA