En çok gölü biz yedik en sert biz oynadık! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

En çok gölü biz yedik en sert biz oynadık!


 

Geçtiğimiz sezon Süper Lig’de yer alan bu yıl ise küme düşerek 2. Lig’de mücadele edecek olan Mersin İdman Yurdu, bu sezon TFF 1. Lig’de en çok gol yiyen ve en sert oynayan takım oldu.

İBRAHİM AYDEMİR

TFF 1.Lig’de heyecan sona erdi. 34 hafta boyunca birbiriyle mücadele eden 18 takımın bazıları sezonu mutlu bir şekilde bazıları ise üzgün bir şekilde tamamladı. Kuruluşunun 92’inci yılını Mersin İdman Yurdu da, düşen takımlar arasında yer aldı.

2013-2014 sezonunda mücadele ettiği TFF 1. Lig'de Play-Off'lara kalarak Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren Akdeniz ekibi, Süper Lig'deki ilk sezonunu 47 puanla 7. sırada tamamlayarak başarılı bir grafik çizmişti. Hedeflerini yükselten ve bu nedenle yanlış transfer politikalarından kaynaklı maddi olumsuzluklar yaşayan Mersin İdman Yurdu, geçtiğimiz sezon Süper Lig'i son sırada tamamlayarak küme düştü. Transfer tahtasının kapanması ve sezon başında aldığı cezayla -3 puanla lige başlayan Mersin İdman Yurdu, bu sezon da istenilen performansa ulaşamadı. 2 sezonluk Süper Lig macerasının ardından bu yıl TFF 1. Lig'de mücadele eden Mersin İdman Yurdu, önümüzdeki yıl ise 2. Lig'de boy gösterecek.

EN ÇOK GOL YİYEN TAKIM OLDUK

34 hafta boyunca bir üst lige çıkmak için mücadele eden takımlar arasından en çok gol atan takım maç başına 1.82 gol ortalaması ile 62 gol atan Eskişehirspor olurken;  kalesini gole kapatamayarak en çok gol yiyen takım maç başına 2.09 gol ortalamasıyla Mersin İdman Yurdu oldu. En az gol atan takım 27 golle Samsunspor olurken; kalesinde en az gol gören takım ise Sivasspor oldu.

MİY, EN SERT TAKIMLAR ARASINDA YER ALDI

Lig boyunca heyecanın üst seviyelerde olduğu maçlarda takımların yediği kartların çok yüksek olması ise dikkat çekti. 34 hafta boyunca en çok kırmızı kart gören takım 8 kırmızı kart ile Manisaspor olurken, Mersin İdman Yurdu, Sivasspor, Eskişehirspor ve Yeni Malatyaspor takımları ise 7 kırmızı kartla en çok kırmızı kart gören kulüpler arasında yer aldı. Maçlarda sertliğin ve faul sayılarının üst seviyede olduğu TFF 1.Lig’de en çok sarı kart gören kulüp ise 101 sarı kart ile Yeni Malatyaspor ve Mersin İdman Yurdu olurken; Göztepe ve Boluspor ise 94 sarı kart ile en çok kart gören kulüpler arasında yer aldı.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA