Validen belediyelere sel uyarısı!


 

Geçen yıl Aralık ayında yaşanan sel afetinde sınıfta kalan Mersin’de, ‘Doğal Afetler ve Afet Yönetimi’ temasıyla ‘3. Mersin Kalite Sempozyumu’ düzenlendi. Etkinlikte konuşan Vali Çakacak, “Selden dolayı yaşanan zararın bir daha olmaması için risk unsurlarının, risk olmaktan çıkarılması gerekir” uyar

GiZEM EKİCİ

Mersin’de 29 aralık 2016 tarihinde yaşanan sel afetinde sınıfta kalan Büyükşehir Belediyesi, bir yıl sonra ‘Doğal Afetler ve Afet Yönetimi’ temasıyla ‘3. Mersin Kalite Sempozyumu’na imza attı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ev sahipliğinde, Türkiye Kalite Derneği (KALDER) işbirliği ile Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen açılışa; Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, İlçe Belediye Başkanları, KALDER Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı, gazeteci yazar Fatih Altaylı ile Mehmet Y. Yılmaz, KALDER yönetim kurulu üyeleri, ilgili kurum temsilcileri ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

Sempozyumun bu yıl ‘Doğal Afetler ve Afet Yönetimi’ temasıyla düzenlenmesini oldukça değerli gördüğünü ifade eden Vali Çakacak, bu buluşmanın doğal afetler ve yönetimi konusunda faydalı sonuçlar doğuracağına olan inancını dile getirdikten sonra düzenlenmesinde emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Günümüz dünyasında hayatın her alanında baş döndürücü hızda bir değişim ve dönüşüm süreci yaşandığını belirterek sürdüren Vali Çakacak, bireysel ve toplumsal taleplerde de yeni beklentileri tetikleyen bu sürecin, değişim ve dönüşümü daha da hızlandırdığının da altını çizdi. Mersin’i yaşam kalitesi yüksek bir dünya kenti yapmak için, ilin tüm dinamikleriyle birlikte yürütülen çalışmalara hız kesmeden devam etme kararlılığında olduklarını ifade eden Çakacak, “Doğal afetler, bilim ve teknolojide büyük gelişmeler yaşanmasına rağmen henüz önceden tespit edilememektedir. Ancak eldeki teknolojik verilerle afet zararlarını en aza indirmek noktasında yapabileceğimiz birçok düzenleme ve iş bulunmaktadır. Bu noktada ülke olarak özellikle bizlere derin acılar yaşatan 1999 Marmara depreminden sonra, özellikle afet öncesinde, afet esnasında ve afet sonrasında alınacak önlemler konusunda köklü değişiklikler gerçekleştirilmiştir” dedi.

“SELDEN DOLAYI YAŞANAN ZARARIN BİR DAHA OLMAMASI İÇİN RİSK UNSURLARININ, RİSK OLMAKTAN ÇIKARILMASI GEREKİR”

Sözlerinin devamında, geçtiğimiz Aralık ayında kentte yaşanan sel afetine de değinen Vali Çakacak, aynı zararın bir daha oluşmaması için yoğun yağışın oluşturduğu sel sularının denize ulaşmasını engelleyen üzeri kapatılan dereler, yağmur suyu alt yapısı, dere yataklarının imara açılması gibi risk unsurlarının, risk olmaktan çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Konuşmasının sonunda, afet yönetiminde kalitenin; hazırlıklı olma, koruma, müdahale, iyileştirme ve zarar azaltma unsurlarını içeren bütünleşik afet yönetim sisteminin uygulanmasıyla mümkün olduğunu ifade eden Vali Özdemir Çakacak sözlerini, bu gerçekten hareketle Mersinimizin yaşam kalitesi yüksek bir kent olarak ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği konuma gelmesinin, doğal afet ve afet yönetiminde kalitenin sağlanmasından geçtiğine olan inancını dile getirerek noktaladı.

Protokol konuşmalarının ardından gazeteci yazar Fatih Altaylı ile Mehmet Y. Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Yaşam Biçimi Olarak Kalite’ konulu özel oturuma geçilmesiyle devam etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA