45 Bin gencin yararlanabileceği; 36 branşta spor kursları açıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

45 Bin gencin yararlanabileceği; 36 branşta spor kursları açıldı


 

2017 yılı İl Spor Merkezleri ve Engelliler İl Spor Merkezleri açılış töreni, spor gösterileriyle coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Yaz sezonu İl Spor Merkezleri ve Engelliler İl Spor Merkezleri açılış töreni Edip Buran Spor Salonunda gerçekleşterilen çoşkulu tören ile gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Spor Şube Müdürü Ali Osman Bebek, Vergi dairesi Başkanı Adem Güngör, İl Afet ve Acil Durumlar İl Müdür V. Yılmaz Ersoy, İl Müftü yardımcısı Feramuz Beydoğan,  antrenörler, sporcular ve sporcu ailelerin katıldığı törende, 45.000 öğrencinin  futbol, basketbol, tekvando, hentbol, folklor gibi değişik branşlarda verilecek spor kursları açıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş açılış töreninde yaptığı konuşmada; "Gençliği olmayan geleceği yönetemez düsturuyla çalışan Gençlik ve Spor Bakanlığımız, son 5 yılda, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan tesislerin 2 katı kadar tesis inşaa etti, bu tesislerden en çok faydalanan illerden birisi de Mersin’dir.36 branşta yaklaşık olarak 45.000 çocuk ve gencimizin faydalanacağı, Müdürlüğümüz bünyesinde açılan İl Spor Merkezlerimizin amacı; Sağlıklı, bilinçli bir gençlik yetiştirmek ve gençlerimize spor kültürünü aşılamaktır. Yaz döneminde boş zamanlarını sokakta değil, spor tesislerimizde değerlendirmelerini sağlamak,  her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak, ruh ve beden sağlığı yerinde fizyolojik ve psikolojik sağlamlığa sahip, yetenekli ve kabiliyetli gençleri Türk sporuna kazandırmayı hedeflemekteyiz” dedi.

Mersin’de güçlü bir spor alt yapısı oluşturmak amacıyla her yıl okulların yaz tatiline girmesiyle başlayan İl Spor Merkezlerinin tecrübeli antrenörler nezaretinde yürütüleceğini belirten Güneş sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “İl Spor Merkezlerimizde almış oldukları eğitimler sonrasında elit sporcu vasıflarına ulaşan çocuklarımızın antrenmanlara devam ettirilmeleri sağlanarak, ülke sporuna kazandırılacaktır. Sonrasında ise uluslararası alanda başarı alınması sağlanacaktır. Ülkemizin zor günlerden geçtiği bugünler de gençlerimize büyük işler düşüyor. Ülkemize içerden ve dışarıdan yapılan saldırılara karşı çok dik durmalıyız. Nasıl ki 15 Temmuzda da bu milletin gençleri sokağa dökülerek hain darbe girişimini püskürtüp üzerine düşeni en iyi şekilde yaptıysa, bundan sonra da vatan toprağını korumada üzerinize düşeni yapacağınızdan hiç şüphem yoktur. Artık, Türkiye ilmiyle, bilimiyle, sporuyla uluslar arası alanda yarışması lazım. Sizlerin her alanda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyorum. Hedefimiz hedef olsun, hedef uluslararası alanlarda şanlı bayrağımızı göndere çekin " diyerek konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmasının ardından Cimnastik ve Karate branşı gösterileri, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ve toplu hatıra Fotoğrafı çekilmesi ile program sona erdi. İlimizde 05-18 Yaş arası çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik açılan İl Spor Merkezleri 15 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecektir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA