Jandarmadan yoğunlaştırılmış trafik denetimi



11 Şubat 2026 Çarşamba 09:54

Mersin İl Jandarma Komutanlığı Otoyol Jandarması, vatandaşlarımızın güvenli ve huzurlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla drone destekli trafik denetimi gerçekleştirdi.

Haber Merkezi

 

Mersin İl Jandarma Komutanlığı Otoyol Jandarması, vatandaşlarımızın güvenli ve huzurlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla drone destekli trafik denetimi gerçekleştirdi.

Trafik kazalarının önlenmesi, sürücülerin trafik kurallarına uyma düzeylerinin artırılması ve güvenli trafik ortamının oluşturulması amacıyla Mersin Gişeleri Yol Kontrol Noktası ile Tarsus Batı Gişelerinde denetimler gerçekleştirildi. Yapılan uygulamalarda bin 649 araç ve bin 314 şahıs sorgulandı. Drone destekli denetimde emniyet şeridinin usulsüz kullanımı, hatalı sollama, şerit ihlali ve diğer trafik kural ihlalleri kontrol edildi.

Gerçekleştirilen denetimde başkasına ait sahte avukat kimliği ibraz eden 1 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Jandarma ekipleri, yolcu taşıyan araç sürücüleri ile diğer yol kullanıcılarının can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla bu tür trafik denetimlerinin aralıksız devam edeceğini bildirdi.






Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!



 



ANASAYFA
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

mersinhaberci.com © Copyright 2016-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

sanalbasin.com üyesidir

URA MEDYA