|
Tarsus’un yeni buluşma noktası Kleopatra Meydanı açıldı |
|
|
|
|
4 Haziran 2026 Perşembe 10:25 |
| Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın tarihi ve kültürel mirası kent yaşamıyla buluşturma hedefiyle hayata geçirilen Kleopatra Meydanı ve Tarsus Belediyesi Sanat Galerisi, düzenlenen törenle açıldı. |
|
Haber Merkezi
Kleopatra Meydanı içerisinde yer alan sanat galerisi, “Modern’den Çağdaş’a” sergisiyle ilk ziyaretçilerini ağırladı. Günün ilerleyen saatlerinde meydanda düzenlenen Luna Quartet konseri ise çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Mum ışığında gerçekleşen dinleti, tarihi dokunun eşlik ettiği özel anlara sahne oldu. Açılış programı kapsamında sanatçı ve yazar Bedri Baykam da sanatseverlerle bir araya gelerek kitaplarını imzaladı. Program sonunda “Modern’den Çağdaş’a” sergisinin küratörü Doç. Dr. Orçun Çadırcı’ya, yardımcı küratörler Arş. Gör. Dr. Görkem Demir ile Arş. Gör. Dr. Zeynep Güray Can’a ve Çukurova Çağdaş Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı’na katkılarından dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi.
Son dönemde sosyal yaşamı, kültür-sanat faaliyetleri ve kamusal alan yatırımlarıyla dikkat çeken Tarsus Belediyesi, Kleopatra Meydanı ile kentin tarihi mirasını günlük yaşamın bir parçası haline getiren önemli bir projeyi daha tamamladı. Meydanda sergilenen Gladyatör Mozaiği ve Balıkçı Mozaiği de ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Tarsus’un geçmişte önemli bir liman kenti olduğunu ortaya koyan eserler, meydanın tarih ve kültürü bir araya getiren kimliğini güçlendirdi. Kleopatra Meydanı ve Tarsus Belediyesi Sanat Galerisi’nin hizmete açılmasıyla birlikte Tarsus, tarihini koruyan, kültür ve sanatla beslenen, sosyal yaşamı güçlendiren yeni bir kent alanına daha kavuşmuş oldu.
|
|
|
|
|
Yorum Ekle
|
ANASAYFA MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM mersinhaberci.com © Copyright 2016-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. ![]() URA MEDYA |