Kıymet GÖKÇE | NARENCİYE FESTİVALİ İTİCİ GÜÇ OLMA YOLUNDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Kıymet GÖKÇE

Tarih : 24.12.2018  E-Mail : kiymetgokce@gmail.com


NARENCİYE FESTİVALİ İTİCİ GÜÇ OLMA YOLUNDA

Mersin’in marka değerlerinden biri olan narenciye, kentin bir adım daha ileriye taşınmasında önemli bir misyon da yüklenen Mersin Narenciye Festivali ile hak ettiği değeri almaya ve gelişimde bir umut olmaya doğru gidiyor. “Bir ve beraber olunca yapamayacağımız hiçbir şey yok” diyen Mersin Valisi Ali İhsan Su ile “Ortak paydamız olan narenciyenin etrafında bir kez daha kenetlenerek kentimiz için dayanışma içinde olabileceğimizi herkese gösterdik” diyen Mersin Ticaret Borsası Başkanı ve Festival İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir de bu umudun gerçekleşebileceğini ortaya koydular.

Geçen hafta, Mersin’de 17-18 Kasım 2018 tarihlerinde yapılan 6’ıncı Narenciye Festivali’nin kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Mersin Ticaret Borsası’ndaki toplantı belki biraz gecikmiş bir toplantıydı ama çıkan sonuç sevindiriciydi. Üç yıl aradan sonra gerçekleştirilen festivale 300 binden fazla insanın katıldığı bilgisi, hep dile getirdiğimiz ’halk olmadan olmaz’ sözümüzün karşılığı oldu. Gerçekten festivale ilgi inanılmazdı. Tüm Mersin festival alanına akmıştı. Bu, çok önemli bir başarıydı, harcanan onca emeğin karşılığıydı.
Vali Su’nun, festivali kalıcı hale getirme kararlılığı da bu kent yaşayanlarının özlediği güzel adımlardan biri. ‘Mersin, narenciyenin başkentidir’ diyorsak, narenciye festivali de başkent kalma iddiasının itici gücüdür; Mersin’in ulusal ve uluslararası arenada tüm potansiyeli ve zenginliğiyle tanıtılmasının anahtarlarından biridir.
Toplantıda Vali Su’nun, daha güzel bir festival için yeni fikirlere açık olması, aksayan yönlerin dile getirilmesini istemesi ve bunları düzeltme yoluna gideceklerini söylemesi de Mersin’de yaşayanların yıllardır duymayı bekledikleri sözlerdi. “Yaptıklarımızdan ders alacağız, bu festivalin çok daha güzellerini yapacağız” sözleri ise Mersinlilerin güzel şeyler olacağına dair umudunu tazeledi.
Abdullah Özdemir’in ise ekip çalışmasının altını çizmesi ve “Böylesine kapsamlı bir festivalin başarılı olabilmesi, kentin tüm dinamiklerinin bir bütün olarak hareket etme yeteneğine bağlıdır. Ortak paydamız olan narenciyenin etrafında bir kez daha kenetlenerek kentimiz için dayanışma içerisinde olabileceğimizi herkese gösterdik” sözleri, bu kent için, bu kent yaşayanları için bir ve beraber hareket etmenin; çok daha güzel gelişmelere adım atmada, yeni atılımlara sıçramada, Mersin’in hak ettiği noktaya taşınmasında ne kadar önemli olduğunun kanıtı değil mi?
Özdemir’in, “Medyadaki yapıcı eleştirileri not alıyoruz” demesi de bizler açısından son derece memnuniyet verici bir vurgu oldu. Çünkü biz gazeteciler eleştirilerimizi dile getirirken, çok sevdiğimiz Mersin’in hep daha iyiye ve ileriye gitmesini istiyoruz; bu kentin gelişmesi ve hak ettiği noktaya gelmesi için çaba harcıyoruz. Tıpkı bu kent için emek veren herkes gibi..
Sonuç olarak, üç yıl aradan sonra yeniden gerçekleştirilen Mersin Narenciye Festivali, Türkiye’nin festivali olma hedefine, ortak değerlerde birleşip kenetlenerek, aksaklıkları, eksiklikleri gözetip düzeltme yoluna giderek ve hatalardan ders alarak ulaşabilir. Ve elbette harcanan onca emek ve paranın karşılığında, Mersin’in ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı, bu tanıtımın itici gücüyle narenciyeye yönelik yatırımların artması, üreticinin yüzünün gülmesi, başta turizm olmak üzere kent değerlerinin festivalin kazanımlarından payını alması, önümüzdeki yılların en önemli beklentisidir.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA