image
Muttalip ŞAHİN

Tarih : 10.01.2020  E-Mail : 


TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ

Uzunca bir süredir kamuoyunda en “kötü” hastane olarak anılan Tıp Fakültesi hastanesini yakından tanıma fırsatım oldu ve anladım ki bu hastane namını hak ederek almış. Aslında kurulduğundan beri çok ta iyi anılmayan bir hastane olan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi son dönem de ise, gerçekten de namını katlayarak sürdürmüş ve modern çağın “en ilkel hastanesi” olarak yaşamını devam ettirir duruma gelmiş.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, bir süre önce Türkiye gündemine de düşmüş ve sorunlar, CHP Mersin milletvekili Cengiz Gökçel tarafından TBMM’ne de taşınmıştı. Söylentilerden ve yayın organlarından takip edebildiğim bu “meşhur!” hastaneyi, bir süre önce yakından tanıma fırsatım oldu. Bir kere onlara söyleyebileceğim ilk tavsiye şu “terzinizi değiştirin” hani ameliyat sonrası yarayı kapatan “eleman” var ya onu, derhal değişin.

Adamda incelik ve “estetik” diye bir şey yok, hani aynı terzi mi bilmiyorum ama yıllar önce “kanser” teşhisiyle orada bulunma ve ameliyat olma şanssızlığına eren bir “gazeteci” arkadaşımız da burada şifa bulamayınca, yanılmıyorsam Ankara’ya gitmişti ve göründüğü ilk hekim ona; “oğlum baytar’mı ameliyat etti seni” diye sormuştu.

Dedim ya bu meşhur hastaneyi yakından tanıma fırsatım oldu diye, tanımaz olsaydım.  O çevrede bulunuyordum, belimden yaşadığım bir rahatsızlık neticesinde oraya gitmek zorun da kaldım. Dayanılmaz ağrı ile gittiğim acil de, diğer hastaların durumunu görünce kendi derdimi unuttum desem yalan olmaz herhalde, 70-75 yaşların da yaşlı bir bayanı ayak kırığı teşhisiyle orada gördüm ki anlatılmaz, acıdan duramayan bu bayan ben gittiğim de orada bekliyordu.

Ben kendi derdim için yaklaşık 50 dakika bekledim, ben orayı terk ederken ise o yaşlı bayan ismi okunduğu için bir başka hastanın yardımı ile “lütfen” acilden içeri alındığını gördüm. Belki bana orada hiçbir müdahale yapılmadı ama o yaşlı bayanın içeri alındığını görmek, inanın acımı hafifletti.

Mersin Üniversitesi gibi bir kurumun hastanesinin böyle olmaması gerekir, bir hastane açalım da “hastalar bizim öğrenci çocuklara kobay olsun” diye düşünmemeli.    




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA