Hediye EROĞLU | OLAN VATANDAŞA OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Hediye EROĞLU

Tarih : 10.07.2020  E-Mail : heroglu33@hotmail.com


OLAN VATANDAŞA OLDU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı oğlan toplantısının ilk birleşimi hepimizi gelecek adına korkuttu. Konuşulacak, ders çıkarılacak ok şey var…

Ancak gergin meclis gündeminde arada kaynayan bir konu var ki aslında vatandaşın gerçek gündemi: Evsel Katı Atık ücretlerinin tahsili!...

Yapılan son su zammı ile su faturaları ortalama yüzde 40 zamlandı. Su faturalarında 3,54 lira hat bakım ve işletme bedeli sabit olarak alınıyor. Bunun üzerine birde 10 lira civarında evsel katı atık bedeli eklenince, 1 bardak suya 13-14 lira ücret ödemek zorunda kalacak.

Üstelik vatandaş bu harayı 1 Ocak 2020’den geçerli olmak üzere ödeyecek!

İyi de vatandaş zaten zordayken birde üstüne üstlük pandemi süreci yaşanırken nasıl olur da bir yük daha getirilir?

Aslında bu ücret tarifesini Büyükşehir Belediyesi 1 Ocak 2021 yılına kadar erteleyebilirdi. Ama sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bizzat kendisi, ‘yatırım yapmam lazım, kirleten ödesin’ diyerek hem suya zam yaptı hem de evsel katı atık ücretlerinin 1 Ocak 2020’den geçerli olmak üzere tahsilatını yapmak istedi.

Bu durum ilçe belediyelerin de işine geldi. Çünkü aslında ilçe belediyelerin alacağı evsel katı atık ücretlerini onlar adına Büyükşehir, MESKİ kanalıyla tahsil edecekti.

Yani belediyeler için durum; al gülüm ver gülümdü!

Gel gelelim ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi bir yandan ‘ülkede kriz var, vatandaş geçinemiyor’ derken, bu partiye mensup belediye başkanı vatandaşın sırtına bir de evsel katı atık ücretini yüklemek için acele etti!

İlçe belediyelerde kasasına para gireceği için önünü tıkamadı!

Hatta sayın başkan ‘siyasi sorumluluğu ben alırım’ diyerek bir güzel şovunu da yaptı.

Bugün ise aynı başkan ‘sistemin alt yapısı hazır değil’ bahanesi ile uygulamanın tarihini ileriye atmak istedi. Ancak muhalefet başkana kabarık su faturalarından dolayı aldığı tepkiyi anımsatarak, bahane uydurmakla eleştirdi.

Başkan ise ‘Vatandaştan ben bu parayı alamam, vatandaş zorda, pandemi süreci’ diyerek aslında durumun gerçek vaziyetini özetledi.

Cumhur İttifakı sayın başkana ‘siyasi sorumluluğu ben alırım’ sözünü anımsatarak evsel katı atık ücretlerinin alınması teklifini ertelemedi!

Yani vatandaşı düşünen yok!

Cumhur İttifakı sayın başkanı halk ile karşı karşıya getirmek istedi.

İyi de başkan karşı karşıya gelmeyi Şubat ayında göze almıştı zaten!

Sonuçta olan vatandaşa oldu!




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA