Mitat ÇELİK | GORDİON DÜĞÜMÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Mitat ÇELİK

Tarih : 28.09.2020  E-Mail : haberciniz33@gmail.com


GORDİON DÜĞÜMÜ

Yeni Mahalle’yi Mersin’in aynası olarak görürüm. 

Her yere yakın olması bakımından bir zamanlar memur ve işçilerin tercih ettiği Mahalle, daha sonraları emeklilerin de gözdesi olmuştu. Beşyol Emekliler Parkı, sabahın ilk saatlerinden itibaren misafirlerini ağırlardı. Ütülü beyaz gömlekleriyle hayran olunası büyüklerimizi dün gibi hatırlarım. Güne başlamanın telaşı içinde koşturanlar, ilk çaylar, işe geç kalan haylaz çırakların yediği papara, şiiri yazılmamış bir barış tablosu gibiydi. Mersinliler, ekmek mücadelesi ve başka sebeplerden dolayı yeni gelen hemşerilerini her zamanki gibi kardeşlikle kucaklıyordu.

Kimsenin kimseyi ötelemediği/öğretmediği ama kendiliğinden bilinen kurallarıyla mahalle kültürü hakimdi. Benzer cümleleri, zamanının Nusratiye ve Hamidiye mahalleleri için de kurabilirim.

Yeni Mahalle halen göç almaya devam ediyor. Fakat yukarıdaki tabloyu görmek artık pek mümkün değil. Yeni gelenlerin uyum sağladığı mahallenin yerinde yeller esiyor.

Suriyelilerin, böylesine ülkemizde oluşları ve böylesine kontrolsüz bir ülkede yaşıyor olmalarının suçunu elbette kendilerinde bulmamalıyız.

Beş yılı aşkın bir süredir birlikte yaşadığımız bu halkla henüz iletişim kurulacak bir zemin de oluşmuş değil. Nüfus ve yaşam biçimleriyle görülmezden gelinmeyecek kadar büyük bir kitle olan bu insanların durumu ne olacak, savaş mağdurları veya mücahitler mi? Savaş bittiğine göre ülkelerine geri dönecekler mi? Fikir geliştirilecek bir bilgiden ne kadar çok mahrumuz.

Kurbağa misali insan, kazanın içinde suyun ne kadar ısındığını, şartların nasıl değiştiğini algılayamıyor.

Ne olursa olsun Suriyeliler meselesi tam bir düğüm, Gordion Düğümü…  

Hasıla, Yeni Mahalle sokakları içler açısı durumda.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA