Mitat ÇELİK | AHMET YEŞİL SANAT GALERİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Mitat ÇELİK

Tarih : 23.11.2020  E-Mail : haberciniz33@gmail.com


AHMET YEŞİL SANAT GALERİSİ

Mersin, geçtiğimiz hafta iki resim galerisine birden kavuştu.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde açılan Yenişehir Belediyesi Sanat Galerisi ile birlikte Ahmet Yeşil Sanat Galerisi, 21 Kasım’da kapılarını sanatseverlere açtı.

İlk etkinliğinde ise değerli Ressam Ahmet Yeşil’in eski ve yeni çalışmalarının yanı sıra sanatçının biyografisinin de yer aldığı, Yer, Zaman ve Mekan adlı sergisi yer aldı. Küratörlüğünü Veli Mert’in yaptığı sergiyi, 16 Aralık’a kadar ziyaret edebilirsiniz.

Marifet iltifata tabidir, derler. Ahmet Yeşil, dünyanın saygın galerilerinde kendisine yer bulmuş, önemli eleştirmenlerin adından övgüyle bahsettiği benzersiz bir ressam. Eserleri, Londra, New York, Paris, Berlin ve daha pek çok kültür başkenti koleksiyoncuları tarafından ilgiyle takip edilmekte. O’nun hakkında eksik yazılmış bir şeylere rastlayamazsınız. Benim asıl iltifatım, böylesine değerli bir ismi afişe ederek Mersin’in kültür tarihinde önemli bir sapak oluşturan Yenişehir Belediyesi’nedir. Göz önünde ve arkasında yer alarak vesile olanları yürekten kutluyorum.

Yerelden Evrensele/Anlatımlı Konser

Geçtiğimiz haftanın önemli sanat haberi, Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde yer alan Yerelden Evrensele isimli anlatımlı konser oldu.

MDOB Orkestrası’nı Şef Murat Cem Orhan’ın yönettiği, Volkan Ersoy’un sahneye taşıdığı eserin koreografisini, geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz Nugzar Magalaşvili ve Ender Üçdemir, Özlem Şenormanlılar, Burak Serkan Cebeci, Hasan Akyol, yapıyor. Koro şefliğini ise Anıl Aydın üstleniyor.

Dekor ve sahne tasarımı Özlem Kurtdere’ye, Işık tasarımı ise Tarı Deniz’e ait.  Tarı Deniz, sayısız opera ve müzikalin ışığını yaparak adından sıkça söz ettirmiş usta bir tasarımcı. Pandemi nedeniyle orkestranın sahnede yer alması, dekor tasarımı ile birlikte solist ve koristlerin tiyatral alanını da sınırlamış görünmekte.   Fakat bu durumu seyirciye hissettirmeyen, hatta bir avantaja çeviren bir ışık tasarımı ile karşılaştık. Sahne üstünün kalabalığına rağmen, ışık geçişleriyle her şey öylesine estetize edilmiş ki, gördüğümüz şey, tam da eserin ruhuna uygun olan uyumdu. Sahne trafiğini böylesine kolaylaştıran Tarı Deniz’i sahnenin gizli öznesi olarak yürekten kutluyorum. Bir diğer gizli kahraman ise kondüvit Çağla Metin olmuştur.

Konserin solistlerinden, Bülent Bezdüz, Faik Mansuroğlu, Hasan Berk’i yeniden dinlemek büyük keyifti. Diğer yandan, Saliha Aktaş, Medine Tuganova, ilk kez dinlediğim ve tüm seyirciler gibi ayakta alkışladığım isimler oldu. Mersin balesinin efsane ismi Özlem Şenormanlılar ile birlikte Burak Serkan Cebeci, Ozan Demirbaş, Meltem Ayar, Miray Boyacıoğlu, Tutku Barın Tümen, Tugay Ak, performanslarıyla sanatseverlerin gönlünü fethetti.

Konserde, G. Bizet, Mozart, Ahmet Adnan Saygun, Puccini, Gounod, Rossini, Ulvi Cemal Erkin, Austine Lara, Denza, gibi ustaların eserleriyle birlikte düzenlemelerini, Serdar Yalçın, Turgay Erdener, Bujor Hoinic’in yaptığı, Yemen Türküsü, Aman Avcı, Kesik Çayır, türküleri de seslendirildi. 

Pandemiye rağmen Mersin,  muhteşem bir haftayı geride bıraktı.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA