Abdulmuheymin SEHO | “Devletten Maaş Alıyorlar” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Abdulmuheymin SEHO

Tarih : 12.04.2021  E-Mail : muheyminseho@gmail.com


“Devletten Maaş Alıyorlar”

İlk başta bu cümle ile başlamak istiyorum, BİZ DEVLETTEN MAAŞ ALMADIK, ALMIYORUZ VE ALMAYACAĞIZ.

Bu konu, insanlar arasında en yaygın konudur, “Suriyeliler evlerde rahatça oturarak devletten maaş alıyorlar”.

Bu söylentiyi de açıklamamız ve doğrulamamız lazım, kimler maaş alıyor? Nereden maaş alıyor? Maaş almanın şartları nelerdir?

Bazı 18 yaş ve altı çocuğu olan, engeli olan, herhangi bir yerde çalışamayan, sigortası olmayan (oysaki sigorta Suriyelilere en gereksiz ve önemsiz karar çünkü geçici koruma belgesi olanlar hastanelere ücretsiz giriyor “Bu aynı zamanda Avrupa Birliği’nin yardımının bir parçasıdır. Yani Sağlık sigortası olanlar yararlanmıyor ve maaşlarından boşboşa gidiyor)

Geçimini kazanan kişi olmayan Suriyeliler maaş alıyor, ama devletten değil, Avrupa Birliği’nden Kızılay’a gelen yardım ve destekler vasıtasıyla bazı Suriyeliler maaş alıyor, peki ne kadar alıyorlar?

Her ay Kızılay tarafından her kişi başı için 120 TL veriliyor (1200TL Değil). Yani gelen maaşlar devletin vergilerinden değil, kimsenin cebinden ve kimsenin maaşından da değil.

Suriyelilerin çoğu fabrikalarda ve işgücü piyasalarında durmaksızın çalışıyor, üstelikle Suriyeli olduğu için Asgari Tutarın yarısı kadar maaş alıyor.

Yani Biz de geçimimizi sağlamak için çabalıyoruz ve hiç kimseden maaş beklemiyoruz. Ev kirası, elektrik, su ve internet faturalarını da cebimizden ödüyoruz.

Başka bir konu da aklımızda kalsın, Suriyeli diyince çoğu çalıştırmıyor, çalıştırırsa da çok az bir maaş veriyor. Kiralık ev verilmiyor. İş bulmak en büyük derdimiz. Devlet dairelerinde kötü bir muamele görüyoruz (herkes değil) vs...

Dolayısıyla bu konularda çok fazla ayrımcılık görüyoruz. Yani bizim derdimiz Devletten para almak değil, bizim derdimiz, biz ve çocuklarımıza sadece insan olarak davranılması gerekmektedir ve Uzun ve zorlu savaş yıllarından sonra güzel bir hayat yaşamak.

Çünkü DÜŞMANIN MÜLTECİ DEĞİL, DÜŞMANIN ONU MÜLTECİ YAPANDIR.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA