Abdulmuheymin SEHO | MÜLTECİLER GÜNÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Abdulmuheymin SEHO

Tarih : 22.06.2021  E-Mail : muheyminseho@gmail.com


MÜLTECİLER GÜNÜ

 

Her yıl 20 Haziran DÜNYA MÜLTECİLER GÜNÜ olarak tanıtır.

Bu gün niçin yaptılar?

Göçmenlerin yaşadıklarını hissetmek, Görmek, Göz önünde bulunmak, ve duyguları küçümsenmemek için yaptılar. Araştırırsak, Göçmenlerin göç ettiği ülkelere ne kadar başardıklarını göreceğiz, Suriyeli Göçmenler olarak niye göçtük?

Suriye’de ordu bütün silahını halka karşı kullandı. Halk devletin başına başka bir hükümet geçmesini istedi. Daha özgürlükçü ve halk için çalışan biri geçsin istedi. Bunun için insanlar sokağa döküldü. Ama bizim ordumuz halkı öldürmeye başladı. Bizim silahımız yoktu. Orduya karşı savaşmak zordur ama kendi orduna karşı savaşmak imkansızdır. Bu yüzden biz yer değiştirdik. Ordumuzun kontrol etmediği bölgelere taşındık. Ama artık olay büyüdü ve dünya ülkeleri girdiği için, orada da güvenli değildik. Rusya ve Amerikanın savaş uçakları bizi bombaladı. Böyle bir durumda sizi ordu korur. Bizim ordumuz zaten onlara izin verdi. Ve artık gitmekten başka çaremiz kalmadı. Bu yüzden başka ülkelerde eğitim görmek, kendimizi geliştirmek ve yetiştirmek istedik. Orada kalsaydık, orduya karşı savaşmak için başka ülkelerin maşası olan silahlı gruplara girmek zorunda kalacaktık. Bunun yerine başka bir ülkede iyi eğitim alarak kendimizi geliştirmeyi tercih ettik.

Her mülteci güvenli sığınma hakkına sahiptir. Fakat uluslararası koruma fiziksel güvenlikten fazlasını içerir. Mültecilere en azindan ülkede yasal olarak ikamet eden diğer yabancılara sağlananlarla eşit haklar ve yardım, her bireyin sahip olması gereken temel ihtiyaçlar dahil olmak üzere, verilmelidir. Böylece, mülteciler düşünce ve dolaşım özgürlüğü, işkenceye ve onur kırıcı muameleye tabi olmama gibi temel medeni haklardan yararlanırlar.

Benzer biçimde, sosyal ve ekonomik haklar diğer bireylere olduğu gibi mültecilere de tanınır. Her mülteci sağlık hizmetlerinden yararlanabilmelidir. Her yetişkin mülteci çalışma hakkına sahip olmalıdır. Hiçbir mülteci çocuk okula gitmekten alıkonulmamalıdır.

Son olarak, Düşman Mülteci Değil, Onu Mülteci Yapandır...




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA