Mitat ÇELİK | GÖÇÜK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Mitat ÇELİK

Tarih : 12.07.2021  E-Mail : haberciniz33@gmail.com


GÖÇÜK

Örgütlülük, insanın en önemli tanımı olan sosyalleşmek demektir.  Şükrü Erbaş, insanın acısını insan alır, derken, tam da örgütlü olma durumuna işaret ediyor olmalıydı. Fakat her geçen gün bağlamlarından daha fazla koparılan insan, yalnızlaşarak arabesk bir yaşam biçimi içinde boğulmaktadır. Artık yüreklerin kulakları gerçekten sağır. Kimse kimsenin sesini duymaz oldu.

20. Yüzyılın başında İtalyan bir şair, insanlığa en büyük hakaret, karşıdakinin acı çekmediğini düşünmektir, diyerek bu günleri de işaret etmekteydi. 

Geçtiğimiz gün, Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ve Ali Faik İlter, hak mücadelesinden dönerken trafik kazasıyla hayatlarını kaybetti. Haklarını aramak için örgütlü bir mücadelenin içinde olan maden işçileri, kahir ekseriyeti örgütsüz olan Türkiye toplumundan beklediği desteği ve empatiyi bulamadı. 

Sadece onlar adına değil, uzun yıllar hak mücadelesi yürüten Cargill işçileri, evlerinin hemen yanı başına kurulan Jes’lerle mücadele eden Aydınlılar, İkizdereliler, duyduğumuz halde ses vermediğimiz daha pek çokları için çok üzgünüm.

Soma faciasından bu yana madencilerimiz, toplumsal göçük altında kalan halkımıza ses veriyor; sesimizi duyan var mı?




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA