Mitat ÇELİK | GALA KONSER’İN ARDINDAN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Mitat ÇELİK

Tarih : 14.09.2021  E-Mail : haberciniz33@gmail.com


GALA KONSER’İN ARDINDAN

19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın eşlik ettiği 11 Eylül’de Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleşen muhteşem bir konserle başladı.

Üç ülke bestecisinden dört eserin seslendirildiği Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nün  işbirliğiyle gerçekleştirilen konseri, Özbek asıllı Şef Rustam Rahmedov yönetirken aynı zamanda Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Doktor Öğretim Üyesi olan Ceyla Ganiyeva, Kara Karaev Keman Konçertosu’nu seslendirerek yer aldı. Danatar Ovezov’un Yuliy Meytus ile birlikte yazdığı Leyli ve Mecnun operasının uvertürünün Türkiye prömiyeri de seslendirildi. Ferit Tüzün’ün Esintiler, Ulvi Cemal Erkin’in sanatseverlerin gönlünde taht kuran eseri Köçekçe, seslendirilen diğer eserlerdi.

Temaları farklı da olsa tüm eserler, halk ezgilerinin ulusal müzik yaratmadaki rolünü göstermesi açısından doğru örneklerdir. Şef Rahmedov ile yapılan bir söyleşide, böylesi bir programı oluşturarak binlerce kilometre uzaklıkta olsak da ezgilerimizin birbirine ne denli yakın olduğunu da göstermek istediklerini belirtmişti.

Bu eşsiz konser için Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’ne bir kez daha teşekkür ediyoruz. İlk provadan genel provaya, konsere kadar tanıklığını tuttuğum Şef Rahmedov’u umarım Mersin’de daha çok izleme/dinleme şansı elde ederiz.

Konser öncesi, daha önce açıklanan festival özel ödülleri de sahiplerini buldu. Festival Sanat Ödülü Ahad Asker’e, Festival Kent Ödülü Kemal Rastgeldi’ye, Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü Memet Çelik’e takdim edildi.  Ödül olarak, Ressam Hasan Basri İnan’ın Atatürk temalı çalışmaları verildi.

Unutmadan belirtmeliyim, Goran Bregoviç efsanesi 02 Ekim’de Mersin’e geliyor. Biletlerinizi şimdiden alın.

02 Ekim’e kadar devam edecek Festivali, www.merfest.org.tr adresinden takip edebilir; www.biletfest.com adresi üzerinde biletlerinizi alabilirsiniz.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA