Abdulmuheymin SEHO | "ÖLÜME GİDİYORSUN" | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Abdulmuheymin SEHO

Tarih : 15.09.2021  E-Mail : muheyminseho@gmail.com


"ÖLÜME GİDİYORSUN"

Uluslararası Af Örgütü, onlarca Suriyeli "Mültecinin" ülkelerine döndükten kısa bir süre sonra Esad güçleri tarafından tutuklanma, kaybolma, işkence ve tecavüze maruz kaldığını doğruladı. Örgüt tarafından yayınlanan "Ölüme Gidiyorsun" başlıklı yeni bir raporda örgüt, Suriyelilerin şu anda ülkelerine dönme tehlikesine vurgu yaptı. Örgütün raporu, rejim istihbarat görevlileri tarafından 13'ü çocuk olmak üzere 66 geri dönen kişiye karşı işlenen bir dizi korkunç ihlali belgeledi. Bu ihlallerden 5'i Suriye'ye döndüklerinde gözaltında hayatını kaybederken, zorla kaybedilen 17 kişinin akıbeti henüz bilinmiyor.

Örgüt, raporunda Avrupa hükümetlerine, insanları doğrudan veya dolaylı olarak evlerine dönmeye zorlama uygulamalarını derhal durdurma çağrısında bulunurken, Suriyeli mültecilerin büyük çoğunluğuna ev sahipliği yapan komşu ülkelere, Lübnan, Türkiye ve Ürdün'e de çağrıda bulundu. onları korumak için, sınır dışı edilmekten veya diğer herhangi bir zorla geri gönderilmemeli.

KÜÇÜK BİR HİKAYE İLE ÖZETLEMEK İSTİYORUM..

Lübnan'dan dönen Suriyeli mültecilerden Nur (takma ad) sınırda Esad rejiminin bir subayı kendisini durdurduğunu ve "Suriye'den neden ayrıldınız? Çünkü Beşar Esad'ı sevmiyorsunuz ve siz Suriye'yi sevmiyor musun?Sen bir teröristsin... Suriye, istediğin zaman gidip geldiğin bir otel değil." Ardından, sınır kapısında sorgu için kullanılan küçük bir odada ona ve beş yaşındaki kızına tecavüz etti. (Maalesef bu hikayenin tamamı gerçektir ve onun gibi birçok kadının yaşadığı bir durum).

Bundan ne çıkarıyoruz?  Esad'ın dostu yok ve ona karşı çıkanları affetmez, zaten biz ondan gitmesi hariç birşey beklemiyoruz ama Esad'ın Politikası bu şekilde yönetiyor, Gerizekalıları kandırıp iyi olduğunu kanıtlamak için numara yapıyor. Benim için, kendimi faydasızca tehlikeye atmam, çünkü ölümden daha büyük birşey vardır ve tüm insanlar aynı fikirde, ölümden korkmuş olsaydık Esad'ın karşısına çıkmazdık ve bağırmazdık, ve zaten babasının yaptığı gibi yapacağını tahmin ettik ama babasını zulümde aşırı bir şekilde aştı... ancak Esad varken dönmek yok çünkü MAZLUMLARI ZALİME ATMAMALIYIZ...

 

 

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA