Abdulmuheymin SEHO | “KORKAK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Abdulmuheymin SEHO

Tarih : 24.11.2021  E-Mail : muheyminseho@gmail.com


“KORKAK”

Herhalde Devrim başlayalı 10 yıl oldu ve başladığından beri Özgürlük isteyen bir halk olarak çok şeyler yaşadık… Yaşadığımız tüm işkenceler ve hissettiğimiz acılara rağmen bazı insanlar bizi “korkak” diye tanımlıyor.

Bir öğrenelim bunlar niye korkak? Geçmişlerine baktık mı? Gerçekten yaptıklarını korkarak mı yapıp kaçtılar? Bir anda mı korkak olup ülkemize sığındılar?

Önce biraz geriye gidelim, neredeyse 40 yıl önce. 40 yıl önce ne oldu? Suriye halkı Hama ilinde Hafız Esad’a karşısı protestolar yaptılar (şimdiki devrim gibi). O anlarda Hafız iktidara geleli 10 yıl geçmişti (zaten bilmediğiniz şeyi Hafız Esad iktidarı darbe ile ele aldı). Peki Hafız Esad ne yaptı Hama halkına?

Esad rejimi kapsamlı bir saldırı ile şehri kasten kuşattığı ve özgürlük talep eden sivilleri öldürdüğü 1982 Hama katliamında, insanlığa karşı en ağır suçları işledi. Yaklaşık 40.000 Suriye vatandaşı şehit oldu ve tüm şehir sakinlerin başına yıkıldı.

 

2011 yılında ise Suriye halkı vahşeti kesin gözüyle bildiği halde bu rejim karşısına çıktı. Bu; bu halkın özgürlük sevgisinin ve bundan korkmadığının kanıtıdır. İnsanlar namazlardan sonra Esad Rejimi askerleri geldiğinden emin olarak sokaklara çıkıyorlardı. Bunlar korkak mı?

Ben o zamanlarda 15 yaşındaydım (bu zamandaki Z Kuşağı olarak). 15 yaşındayken arkadaşlarımla birlikte özgürlüğümüz için bağırıp çağırıyorduk. Her seferinde Rejim Protestolara saldırıp, şehit edip, gençleri tutuklamasına rağmen, her gün, her Cuma, her saat sokaklara çıkıyorduk..

Bence ve bildiğim kadarıyla bunu hiçbir halkın yapma cesareti HİÇ olmadı, ‘Siz korkaksınız’ diyenler bile…

Kendi Zalim devletini devirmek için milyonlar sokaklara çıkıyorlardı ve rejimin kurşunlarına karşı bağırıyorduk.

Bunlara ‘korkaksınız’ denmez, Milyon şehit vermiş bir halka ‘korkaklar’ denmemelidir.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA