Hediye EROĞLU | YETER ARTIK HAREKETE GEÇİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Hediye EROĞLU

Tarih : 27.11.2021  E-Mail : heroglu33@hotmail.com


YETER ARTIK HAREKETE GEÇİN!

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde hemen hemen toplumun tüm kesimlerinden konuyla ilgili bir mesaj veya açıklama geldi.

Konunu muhatapları ise sessiz günü boş geçirdi!

Ülkede her gün 3 kadın katlediliyor! Milyonlarca kadın yaşadığı şiddeti şikâyet konusu dahi edemiyor…

Kadınların insan haklarına ve kadına karşı şiddetle mücadeleye dair İstanbul Sözleşmesi'nden hukuka aykırı biçimde Türkiye'nin imzası çekiliyor, yasalar uygulanmıyor ve karalanarak caydırıcılığı azaltılıyor. Kapsamlı sosyal politikalara kaynak ayrılmıyor ve evrensel toplumsal cinsiyet eşitliği normları aşındırılıyor.

 

DEVLETİN TÜM ORGANLARI VE YARGI SİSTEMİ SORUMLUDUR

Ancak Türkiye’nin Sözleşmeden çekilmeye yönelik hukuka aykırı Cumhurbaşkanlığı kararının açıklanmasında bu yana 200 kadın öldürüldü. Bu vahim tablo bile İstanbul Sözleşmesi’nin  önemini ve uygulanmasının gerekliliğini bir kez daha göstermektedir. 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un önemi de açıkça gözler önüne serilmiştir.

 Özellikle kolluğa yapılan başvurularda mağdurlara kolluk tarafından verilmesi gerekli desteğin acil ve gerektiği gibi yapılmadığı, tedbir kararlarının verilmemeye başlandığı, ayrıca tedbir kararlarının ihlalinde dahi ceza almamaya başlayan faillerin, ceza almadıkları için mağdur karşısında güçlendikleri ve mağdurların mağduriyetinin ikiye katlandığı görülmektedir.

 

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun tüm şiddet mağdurları için sahada eksiksiz ve kesintisiz uygulanması GERÇEK ÇÖZÜMLER olacak ve işte bu sayede Türkiye gelişecektir.

Yeter artık harekete geçin!...




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA