Abdulmuheymin SEHO | REJİMİN ZİNDANLARI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Abdulmuheymin SEHO

Tarih : 12.01.2022  E-Mail : muheyminseho@gmail.com


REJİMİN ZİNDANLARI

Devrimin başladığından beri çok sayıda insan bir şeyler kaybetti, bazıları evlerini ve mülkünü kaybetti ve bunlar en az kaybeden insanlar, ömür boyu çalışıp aldıkları mallarını kaybetmelerine rağmen gündüz gece şükürediyorlar çünkü böyle şeyler her zaman telafi edilebilir.

Bazıları da ya alışveriş yaparken, savaşırken, gezerken ve bir sürü sebeplerden dolayı hayatlarını kaybettiler, bunlar da öldükten sonra arkaları ya yetim çocuklar ya da yanmış anne yüreği ve dul kadınlar. Çoğu insanlar dedi ki böyle kayıplar devrimin bedeli ve devrim için değer bir şey.

Ama devrim bedelini gerçek ödeyenler vardır.. bunlar en çok ödeyenler ve en ağır şekilde acı çekenler insanlar, bunlar Rejimin Zindanlarındaki insanlar.

2011 yılından beri Esed Rejimi rastgele şekilde insanları ya Protestolardan ya da evlerinden tutukladılar. Yüzbinlerce insan o zamandan beri Zindanlara girdiler.. çok az sayıda insanlar zindandan çıktılar ve bunların ailesi çok fazla para ödemediyse çıkmazlardı, Yani kısacası Esed Rejiminde Af diye bir şey yoktur.

Tutuklular zindana girmesiyle bitmiyor maalesef.. Rejimin askerleri, İnsanları zindanlarda yapmadıkları şeyleri itiraf etmeye zorluyorlar ve itiraf ettikleri zaman işkence altında öldürüyorlar, oysaki çoğu insanlar siviller ve silah taşımayan insanlardır.

Esed rejimi, Zindandaki insanları durmaksızın işkence yapıyor, kadını tecavüz ediyor, genci yaşlıyı çocuğu acımasızın vuruyor ve binlerce insan işkence altında hayatını kaybettiler.

Hatta tutukluları itiraf ettirmek için bazı yöntemler kullanıyor. Bu yöntemlerin bazıları anlatmadan saymaya çalışacağım; Tırnak ve göz çıkarma, Araba lastiğin içinde koyma, Alman sandalyesi (Tutuklu ters oturtulup boynuna ve omurgasına baskı uygulanır), kafaları ezmek, Çamırha germe, iğneleme ve zımbalama, sigara izmaritleri ve çakmaklarla yakma, naylon torbalarla yakma, elektriğe maruz kalma, metal bir çubukla yakma. Bunun gibi saymadığım yüzlerce yöntemler vardır, bunların tek suçu vardır... Zalimin karşısına çıkmak. Bunlar en çok acı çeken insanlardır ve bunları unutmamalıyız, ayrıca bir şey öğrenmeliyiz.. Suriye'de ölümden daha büyük birşeyler var. Bazı insanlar zindanlara girmemektense bombalamada ölmeyi tercih eder...




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA