Mitat ÇELİK | MERSİN’İN FESTİVALİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Mitat ÇELİK

Tarih : 27.04.2022  E-Mail : haberciniz33@gmail.com


MERSİN’İN FESTİVALİ

Festivallerin bir kent için kültürel ve sanatsal çoklu anlamları vardır. Kültürü, üretim açısından; sanatı ise üretime ilham vermesi açısından ifade ediyorum.

Bu yüzdendir ki, bu iki kavram birbirinden ayrılmamalı.  

20 yıldır sayısız değer açığa çıkaran Mersin Uluslararası Müzik Festivali (Merfest), 21 Mayıs-11 Haziran tarihleri arasında yeniden hayat buluyor. Bunca yıl eksilmeyen ilgiyle sürdürülen festival, temellerini güçlü bir zemine atmış olmalı.

Türkiye’de eşi benzeri olamayan bir imeceyle gerçekleştirilen Merfest’in kurucularından İş İnsanı Hanri Atat’ın festival için söylediği, “Mersin’in sesini dünya duyacak, dünyanın sesi Mersin’de duyulacak” sözü, bu gücün nereden bulunduğunu da gösterir.

Böylesine bir ruhun açığa çıkardığı bilinç, Mersin’i hak ettiği nice yükseklere taşımaya devam edecektir. Hayatını kaybederek bugün aramızda olmayan Atat’ın bu sözü, hangi sektörde olursa olsun tüm Mersinli yöneticilerin sloganı olmalı.

Festival bu bilinçle 21 Mayıs’ta perde diyerek kapılarını Türkiye’nin opera yıldızlarıyla açıyor. Şef Murat Cem Orhan yönetiminde gerçekleştirilecek konserde,  Asude Karayavuz, Hale Soner Kekeç, Erdem Erdoğan, Caner Akgün solist olarak yer alacak.

Bu etkinliği, türkülerimize getirdiği naif yorumuyla dünyada yıldızı parlamaya başlayan Elif Sanchez, Avrupa’nın ödüllü klasik müzik topluluğu Wiener Klavier Quartett, Mahsuni türkülerine getirdiği yorumuyla adından sıkça söz ettiren Ceylan Ertem, Ferit Odman gibi cazın ustalarını içinde barındıran Kerem Görsev Trio, etnik müziğin Kazak topluluğu Turan Etno Folk Band, Zeynep Casalini, viyolonselin genç virtüözü Jamal Aliyev, Mersin’in yetiştirdiği genç değerlerden Hasan Gökçe Yorgun, gençliğin gözde şarkıcılarından Melek Mosso, Hollanda’nın eşsiz klasik müzik topluluğu Utrecht String Quartet ve Two Turkish Tenors takip edecek.

Müzik Birleştirir sloganıyla hayat bulacak olan festival, bir şehirden başlayarak hemşeri ve yurttaşlık duygularımızı pekiştirmek üzere bizleri, en önemli kamusal alan olan konser salonlarında buluşturmak için gün sayıyor.

Dönem başkanlığını Selma Yağcı’nın yaptığı Festivalin sanat yönetmenliğini Erdoğan Şanal, sanat danışma kurulu üyeliklerini ise Prof. Dr. Cihat Aşkın, Prof. Rengim Gökmen, İbrahim Yazıcı, Remzi Buharalı, Ersin Antep ve Serbülent Biçer sürdürmekte; saygın isimlerini şehrimizle birlikte anmak bizleri daha da zenginleştirmektedir.

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA