Mitat ÇELİK | GALA KONSER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Mitat ÇELİK

Tarih : 18.05.2022  E-Mail : haberciniz33@gmail.com


GALA KONSER

Bu yıl 20’inci yaşını kutlayan Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Türkiye’nin opera yıldızlarını aynı sahnede buluşturuyor.

Murat Cem Orhan yönetiminde 21 Mayıs’ta gerçekleşecek konser, Asude Karayavuz, Hale Soner Kekeç, Erdem Erdoğan ve Caner Akgün’ü Mersinli sanatseverler için bir araya getiriyor. Her biri Cumhuriyeti’mizin yüz akı olan bu isimler, ülkemizin geleceğini de işaretliyor.

Geçtiğimiz yıllarda kültür tarihimizin dev çınarı Muazzez İlmiye Çığ, yine böylesi bir gala konserde Cumhuriyetimizi ve geldiği yeri başarılı bulduğunu ifade etmişti. Gerekçe olarak da bugün altı ilimize yayılan opera evlerini, onlarca konservatuvar ve senfoni orkestralarını ve yetiştirdiği binlerce Türk gencini göstermişti. Delili ise sahne üzerinde yerini almış orkestramızdı. Orkestra kurmak, bir opera sahnelemek için artık yurtdışından ne hocaya, ne de sanatçıya ihtiyaç vardır. Bir o kadar da sahne gerisini gerçekleştiren teknik personelimiz yetişti. Yani,  şefleri, bestecileri, sanatçılarıyla dev bir mekanizma, saat gibi çalışıyor.

Muazzez Hoca’nın bununla övünüyor olması ne kadar yerinde. Halkımız ise konser salonlarını, opera ve tiyatro salonlarını doldurarak bu değerin kıymetini bilmekte.

 “Yolumuzun esası çalışkan olmaktır” diyen H. Bektaş’ı  büyük bir övünçle yineliyorum ve işaret ettiği yolu unutmadan, yeniden, yeniden, yeniden değerlerimizi hatırlatmak isterim. Tüm sıkıntılarına rağmen yılmadan çalışan (opera, bale, tiyatro, senfoni, yazar, şair) insanlarımıza ne mutlu.

Hasıla; Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Gala Konser ile 20’inci yaşının coşkusunu birlikte kutlamaya çağırıyor. Program için, www.merfest.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA