Volkan TOSLAK | Uyuşturucuya geçit yok! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Volkan TOSLAK

Tarih : 24.06.2022  E-Mail : Email


Uyuşturucuya geçit yok!

Mersin'de son zamanlarda uyuşturucu ile mücadele ciddi bir şekilde sürdürülüyor. Mersin Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü önemli operasyonlara imza atıyor.

Özellikle de sokak satıcılarına yönelik ciddi çalışmalar yürüten Narkotik, okul önleri, Üniversite, Akdeniz, Toroslar, Mezitli, Yenişehir'de göz açtırmıyor. Bunun yanında 2. bölgede yer alan sahil bandında da düzenli gözlem yapıyor. 

Son 6 ayda, 464 sokak satıcısı yakalandı. Bunlardan 173'ü tutuklandı...

Yapılan denetimlerde son 6 ayda, 116 bin 391 kubar esrar, 5 bin 08 Skank, 4 bin 151 toz esrar, 125 bin 550 esrar, 9 bin 960 kök kenevir, 131 afton, bin 169 eroin, 4 bin 757 kokain, 956 ecstasy, 10 bin 984 captogon, 3 bin 188 bonzai, 11 bin 499 metamfetamin ele geçirildi.

Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın bizzat kontrolünde yürütülen çalışmalar da Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, şafak operasyonlarıyla da adında sıkça söz ettirmeye başladı.

Yapılan "Şafak" operasyonlarında, uluslararası boyutta uyuşturucu madde ticareti yapan helikopter ve dron destekli 500 personelin katılımıyla gerçekleştirilen, 50 adrese eş zamanlı operasyonlarla, 12 bin 340 gram uyuşturucu madde, 4 bin 671 adet uyuşturucu hap, 80 adet Hint Keneviri bulundu.

Yine yapılan operasyonlarda, Uluslararası boyutta uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların yakalanmasına yönelik Mersin Limanına yanaşan, İngiltere'den yüklenerek K.K.T.C.’de faaliyet yürüten bir firmaya gönderildiği tespit edilen toplam 5 paket halinde vakumlu poşetler içerisinde piyasa değeri 750.000 TL olan 5 KİLO 800 GRAM uyuşturucu SKUNK maddesine de el koydu.

Zaten baktığımız zaman "SHUNK" esrarın hammaddesi, hint kenevirinin de diğer uyuşturucu maddeler ile birleştirilerek elde edilen, 20 kat daha fazla bağımlılık yapan bir madde.

Bir diğer operasyonda ise ikamette yapılan aramada 18 ayrı paket halinde toplam 3390 gram uyuşturucu metamfetamin maddesi, 21 adet uyuşturucu metamfetamin maddesi yapımında kullanılan kimyasal madde ele geçirildi.

Bunlar sadece bizim bildiklerimiz...

Bu operasyonlar tabi ki devam edecek. Herkesin bu konuda duyarlı, Emniyet Müdürlüğü personeline de yardımcı olmaları gerektiğini düşünüyorum...

Gençler bu illetten uzaklaşmalı...

Bunu ancak Devlet, Millet işbirliği ile yapabiliriz. Ben bu operasyonların başında bulunan Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve Mersin Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve ekiplerine teşekkür ederim.

Huzurlu bir "Mersin" sizinle mümkün...




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA