Muammer ÇOBAN | BİR GÖNÜL MESELESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Muammer ÇOBAN

Tarih : 24.09.2022  E-Mail : imzagazetesi@gmail.com


BİR GÖNÜL MESELESİ

Sokaklar çocukluğumuzdur bir çoğumuzun, koşup eğlendiğimiz, düşüp ağladığımız. Omzumuza konan bir arkadaş eliyle yeniden ayağa fırladığımız. Birbirini kovalayan saatlere aldırmadan uğruna sokak macerasını bölmemek, oyundan çıkarsak tekrar oyuna girememe korkusuyla salçalı ekmekle bile öğünü aradan çıkardığımız çocukluğumuz...

Her birimizin anıları farklı canlanır gözünde çocukluğuna dair, bizler gibi sokağın büyüttüğü ve bunun için kendini şanslı sayan nesilden, ekranın esir aldığı, parklarda bahçelerde koşmadan yaşıtları ile ilk kez okulda kaynaşan bir nesile doğru yozlaşırken çocuk olmak,  bizden birilerinin içine sinmemiş olacak ki bir gönül meselesi ortaya koyarak Mersin’de 5 yıl önce bir araya gelerek ‘Gönüllü Palyaçolar’ grubunu kurmuşlar. Gönüllüler, palyaço kıyafetleriyle binlerce çocuğun çocukluk anılarında iz bırakmayı amaç edinmişler. Aralarında doktorlar, mühendisler, bankacılar, öğretmenler ve öğrencilerin de bulunduğu grup, başta kanser hastası çocuklar olmak üzere Minik kalplerin gönlünü fethediyor. Yalnızca çocukların değil ihtiyaç sahiplerinin, yaşlılar ve sokak hayvanlarının da yüzünü güldürüyor. Bir bakıyorsunuz hastane odasında kanserli minik bir yüreğin acısını hafifletiyor, bir bakıyorsunuz hiçbir şeyleri olmayan ailelerin evlerini eşyayla donatıyor, bir bakıyorsunuz huzurevindeki yaşlılara evlat sıcaklığı yaşatıyor, bir bakıyorsunuz sokaktaki canlara can oluyor. Birçok meslekten gönüllü, mesaisi biter bitmez palyaço kıyafetlerini giyip Mersin sokaklarını şenlendiriyor. Sokak sokak gezip mutluluk dağıtırken, çocukların ve ailelerin maddi ihtiyaçlarını da gidermeye çabalıyorlar. Bu iyilik hareketinin bulaşıcı olmasını temenni ediyoruz, gıdaya temel ihtiyaçlara ulaşımın her geçen gün zorlaştığı bir dönemde insanların ve en önemlisi çocukların maddi ve manevi eksiklerini bir nebze de olsa gideren “Gönüllü Palyaçolar”a teşekkür ediyoruz.

 

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA