Mitat ÇELİK | Komet | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Mitat ÇELİK

Tarih : 28.09.2022  E-Mail : haberciniz33@gmail.com


Komet

 

 

Başımı iki dizimin arasına alarak üzülüyorum

Tarih de yalan, gelecek de

Komet

 

Kuyruklu yıldız anlamına gelen Komet ismiyle eşsiz bir değerimizi daha sonsuza uğurladık. 68 Kuşağı’nın evrensel değeri Gürkan Coşkun, geride sayısız resim ve şiir bırakarak bir yıldız gibi bu dünyadan gelip geçti.

 

Resimleriyle Lozan Canton, Viyana Modern Sanatlar, Kopenhag Grafik Sanatlar, Paris Modern Sanatlar, İstanbul Modern gibi önemli müzelerde yer alan sanatçı, İstemiyordum adlı şiirinde, canım sıkılıyordu/dinlenmek istiyordum/sürrealist olmak istemiyordum/kübist olmak istemiyordum/el emeğiyle geçinenlerin/esnafın çiftçinin/resimlerini yapmak istiyordum, der.

 

Şiir ve resmin ortak payandalarını gözeterek yaptığı eserlerinde, dünyaya karşı tutumunun da göstergeleri var. Her iki disipline olan hiza istikameti oldukça öğretici. Ondaki toplumsal duyarlılığın izleği, pek çok söyleşide dile getirdiği gibi kendisini sitüasyonist enternasyonale yakın görmesinde saklı. Nitekim “buyuruculuktan nefret ediyorum” sözleri hayatını özetler niteliktedir. Böyle olmasıyla kuşağının tüm özelliklerini şahsında toplayan Ressam-Şair Komet, sahne, dekor tasarımı ve oyunculuğu da yaşamına sığdırmış, müstesna bir kişiliktir.    

 

1941’de Çorum’da doğan Sanatçı, 25 Eylül 2022’de hayatını kaybetti. Ölüm haberi, irili ufaklı tüm medyada yer almasına rağmen ne yazık ki sanatçının nerede hayatını kaybettiği bilgisine yer verilmemiş.

 

Uğurlar olsun büyük usta: Uzakta dururuz en uzakta/bir ağaç gibi resmin içinde/Elişi siyah koyu yeşil siyahtan/kendimizden başka hiç kimsenin haberi olmadan/ Kederli kitaplardan geçeriz, akar sulardan… (Komet)

 

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA