Mitat ÇELİK | İran/Pes Medeniyeti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Mitat ÇELİK

Tarih : 13.10.2022  E-Mail : haberciniz33@gmail.com


İran/Pes Medeniyeti

Başlıkta bir hata yok, emin olun.

Avustralyalı Sinema Oyuncusu Dacre Montgomery ve İranlı Yönetmen Bahram Ghobadi’yi, uzun zamandır sosyal medyadan takip ediyorum.

Her ikisinin de gündelik yaşamına tanıklık etmek,  “insan için iyi olan nedir” sorusuna verilen cevap açısında doğrusu öğretici oldu.

Pek çok sinema ve dizi takipçisi Montgomery ismini bilmese de, Stranger Thing dizini izleyenler yüzünü gördüğünde hatırlar kendisini. Sanatçı, sosyal medyasından öyle yeni projeler vs. paylaştığı yok. Mesela en son, İspanya kıyılarında tatil görseli paylaştı. Huzur içindeydi, maşallah!

İranlı Yönetmen Bahram Ghobadi, ülkemizde daha çok (aynı zamanda ilk sinema yapıtı olan) Sarhoş Atlar Zamanı ile tanınır.  Ona ve çalışmalarına ilgi göstermemek imkansız. Bu filmdeki performansıyla hafızama kazınan çocuk oyuncu Ayoub Ahmadi’nin de ismini anmalıyım.

Ghobadi, Avustralyalı Montgomery’in tatil fotoğraflarının aksine sosyal medyasında yardım çığlıkları atıyor. En insani temelde duran, kişinin istediği gibi giyinme hakkıyla gösteriler yapan İranlı kadınlar için.  Bu nasıl yaman bir çelişki? Aynı dünya, ayrı dünya!

Avustralya ile İran’ı karşılaştırmanın hata olduğunu düşünenler olacak. Ben de öyle düşünüyorum;  binlerce yıllık kadim tarihi ve kurduğu medeniyetlerle İran ile karşılaştırınca, şunun şurasında bir kaç yüzyıllık tarihiyle Avustralya’ya da nedir ki? Diye düşünmeden edemiyorum.

Ne acı bir ironi!  İran eskiden Pers medeniyetiydi, şimdi ise pes medeniyeti.

Ya ülkemiz, böylesi yozlaşma altında Müzisyen Onur Şener’in öldürülmesi bizi de sorumlu kılmaz mı?




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA