Pınar ERDAL | DENİZLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Pınar ERDAL

Tarih : 1.07.2024  E-Mail : haberciniz33@gmail.com


DENİZLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM

3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizin 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlu olsun.

 

Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu, Türk Denizciliğinin bağımsızlığı ve geleceği açısından büyük önem taşımakta ve 98 yıldan bu yana da ülkemizde 1 Temmuz, “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

 

Kabotaj Kanunu, denizlerimize sahip çıkma bilincini insanımıza aşılamış, denizciliğimizin gelişip büyümesinde önemli rol oynamış; Limanlarımızda her türlü yük ve yolcu taşıma hakkını Türk Bayraklı gemilere ve Türk vatandaşlarına tanıyan bu kanun önemli bir kazanım olarak tarihe geçmiştir.

 

Üç tarafı denizlerle çevrili, İstanbul ve Çanakkale Boğazı gibi iki önemli boğaza sahip ülkemizin jeopolitik açıdan büyük önem arz eden konumunu, şüphesiz denizciliğimiz açısından da en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız.

 

Günümüz dünyasında ülke ekonomileri için lokomotif görevi gören denizcilik sektörü, sağladığı girdilerin büyüklüğü ve önemi açısından ülkeler için hayati sektörlerden biri haline gelmiştir.

 

Denizcilik sektörünün gelişmesine büyük önem veren devletimiz de ülkemizin uluslararası denizcilik pazarından daha fazla pay alması için gerekli yatırımları yapmış ve yapmaya devam etmektedir.

 

Mersin’de de liman faaliyetleri giderek artmakta sahip olduğu büyük kapasitesiyle ülke için katma değer yaratmada çok önemli bir işlevi bulunmaktadır.

 

Denizlerimize sahip çıkmalıyız!

Denizle barışmalıyız!

Denizi korumalıyız!

Deniz ticaretinden hak ettiğimiz payı almalıyız!

Ama tüm bunları yaparken denizlerin sadece bizlere ait olduğunu, dünya için varlıklarının büyük önem taşıdığını ve milyonlarca canlıya yuva olduğunu unutmalayım!




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA