Suat ÖZDAL | Efsane Sait Baydur | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Suat ÖZDAL

Tarih : 3.07.2024  E-Mail : suatozdal@yahoo.com


Efsane Sait Baydur

Yıllar yıllar önce efsane Sait Baydur, Tarsus Çukurova Sanayi fabrikasında çalışırdı.

Basketbola, Çukurova Sanayi ile masör olarak başladı. Kısa sürede basketbol camiasının sevilen ismi oldu. Erkek ve kadın milli takımlarının masörlüğünü yaptı. Camia efsaneyi kabul etti.

Efsane, basketbol camiasına kendini çok sevdirdi.

Ben de çocukluğum sürecinde kendimi bildim bileli, Çukurova Sanayi ve Sait Abiyi hep takip ettim. Sait Abi sahada sakatlanan sporcu oldu mu, iki adım atar gerisini uçar ve kayardı. Onun sakatlanan sporcuya ilk müdahaleleri görülmeye değer bir olaydı. Son saniyede atılan üç sayılık gibi coşkuluydu.

Camiada Sait Baydur’u tanımayan yoktur, yeni jenerasyon bile sevdi ve tanıdı. Efsaneye yaşını sorsan ‘18’ der. Ama 1980 yılından beri yani 40 yılı aşkın süredir camianın içinde, 41 kere maşallah, efsane sen çok yaşa efsane.

Yüzlerce milli sporcu ile çalıştı, hepsiyle ayrı ayrı anıları var, tavla oynamayı sever ama yenilmeyi sevmez. Tatil günleri veya kamplarda herkesle sırasıyla tavla oynar ve bir anı daha yaşar. Tavla oynamak bazen sevinç bazen de soğuk duş aldırır ona.

1992 yılında Çukurova Sanayi Basketbol takımı mali sebeplerden dolayı kapanınca Mersin onu çok özledi.

Birçok spor kulübünde çalıştı görev aldı. Mersin dışına çıktı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak 2005 yılında Süper Lige çıktığımızda ilk onu transfer ettik. Mersin’e döndüğü için çok heyecanlıydı. Bende çok heyecanlandım çünkü basketbolu kısmen de olsa 1980’li yıllarda bizlere sevdiren adam oldu. Evet, o adamla çalışma fırsatı bulmuştum. Uzun yıllar çalışma fırsatı bulduk anılar biriktirdik.

 

Ona özgü bir cümle aklıma geldi; “Denize gir, dereye gir, göle gir ama havaya girme” der Efsane...

Neşelidir, bulunduğu ortama neşe katar ama çok çabuk sinirlenir.

Yıllarca birçok okulda paneller yapma fırsatı bulduk beraber, o mikrofonu eline aldığı zaman herkes gülmekten kopardı.

Liglerde erkek basketbolun yanı sıra kadın basketbol camiasının içinde de yer aldı. Hatta alt yapılarda çocuklarla yakından ilgilendi. Alt Liglerde sakatlanan sporcu oldu mu ondan destek isterlerdi. Son olarak MSK kadın basketbol takımında birlikte çalışma fırsatı bulduk. Değerli kardeşim genç yetenek Coach İbrahim Sagdıç ile aldığımız kararla basketbolun içinde bizimle kalmasını istedik. Antalya’da zorda olsa bizimle olmaya ikna ettik.

Sait Baydur geçen sezon Türkiye Basketbol ligi ekiplerinden Ankara Gücü’nün Coach’u Halil Ünerin daveti üzerine Ankara Güçlüler’de görev yaptı, bu sezonda görevini Ankara’da devam ettirecek.

Efsaneler unutulmaz Coach Halil Üneri örnek davranışından dolayı tebrik ediyorum.

 

Bu arada birlikte çalışmaktan çok mutlu olduğum Çukurova Sanayi Basketboldan sonra, Mersin basketboluna değer katan değerli efsane isimler arasında yer alan yöneticilerden; Vedat Kaplan, Kaan Hız, Tufan Keskin, Doğan Tuncay Uğurcan Kilis, Erol Ertan rahmetli Halil Canatan, rahmetli Nejat Güngör isimlerini de anmadan geçemeyeceğim.

İyi ki basketbola değer kattınız, sizlerle Mersin basketbol değer kazandı. Mersin’de basketbol sevildi.

ÇBK MERSİN, MERSİN MSK isimleri Mersin’in yeni markaları oldu.

Mersin’in gururu oldular

Efsaneler unutulmaz...




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA