Bayram boyunca ücretsiz toplu taşıma | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bayram boyunca ücretsiz toplu taşıma


 

30 Ağustos ve Kurban Bayramı’nda ücretsiz ulaşım imkanı sunacak olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirebilmesi için ekiplerini 24 saat görevde olacağını bildirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle 30 Ağustos 2017 Çarşamba günü saat 00.00’dan 30 Ağustos 2017 Çarşamba günü 24.00’a kadar vatandaşlar ücretsiz ulaşımdan yararlanabilecekler.

Ayrıca vatandaşların dost ve akrabalarıyla Kurban Bayramı’nda bir araya gelebilmelerini sağlamak amacıyla 01 Eylül 2017 Cuma günü saat 00.00’dan başlayarak 4 Eylül 2017 Pazartesi günü 24.00’a kadar bayramda ücretsiz seyahat uygulaması bu bayramı süresince de devam edecek.

Vatandaşların mezarlık ziyaretlerini de kolay hale getirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi tarafından arife günü ile Kurban Bayramının birinci ve ikinci günlerinde 08.00 ve 17.00 saatleri arasında her saat başı Taş Bina önü ile Makine ikmal sahasından Akbelen ve Güneykent Mezarlıklarına ücretsiz servis araçları kaldıracak.

Tatil süresince otogar hizmetlerine de 24 saat boyunca devam edecek olan ekipler, şehir dışından gelen vatandaşlara kesintisiz ulaşım hizmeti sunarken, şehir içi trafik düzenini sağlamak maksadıyla sinyalizasyon ışıklarında problemlerin yaşanmaması için kurulan nöbetçi ekipler de trafik hizmetlerine kesintisiz devam edecekler.

TEMİZ ÇEVRE İLE TEMİZ BAYRAM

Kurban Bayramı boyunca rutin temizlik ve ilaçlama işlerini aksatmadan sürdürecek olan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler kent genelindeki hizmetlerine devam edecek.  Çevre kirliliklerin önüne geçmeyi amaçlayan ekipler, oluşan kirlilikleri ise kısa sürede ortadan kaldıracak ve gerekli tüm tedbirler de alınacak.

Şehrin temizliğine devam eden ekipler aynı zamanda, mobil kesim ünitelerinin ve mezbahaların da temizliklerini gerçekleştirecek. Kent genelinde yaşanacak görüntü kirliliğine uzun bayram tatili süresince engel olacak olan Büyükşehir Belediyesi sayesinde, Mersinliler temiz bir bayram geçirebilecekler.

ÇAĞRI MERKEZİ BAYRAMDA DA MERSİNLİLERİN ÇAĞRILARINA CEVAP VERECEK

7/ 24 saat esasıyla görev yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi, Kurban Bayramı boyunca Mersinlilerin hizmetinde olacak. Büyükşehir Belediyesi’nden talep, şikâyet ve öneride bulunacak olan vatandaşlar, bayram süresince 444 2 153 numaralı telefonu arayabilecekler. Mersinlilerin her türlü istek, talep ve şikâyetleri bayram boyunca en kısa sürede değerlendirmeye alınarak çözüm üretilecek.

İTFAİYE EKİPLERİ GÖREVİNE DEVAM EDİYOR

Bayram süresince oluşabilecek trafik kazaları, arama-kurtarma operasyonları ve yangın gibi afetlere karşı, İtfaiye Daire Başkanlığı da görev başında olacak. Türlü afet ve tehlikeye karşı gerekli eğitim ve donanıma sahip olan itfaiye ekipleri, bayram boyunca da vatandaşın en zor zamanında yanlarında olmayı sürdürecek.

ZABITA DA BAYRAMDA DA GÖREVİNİN BAŞINDA

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri Kurban Bayramı ile ilgili tüm tedbirleri alarak, vatandaşların rahat ve huzurlu bir ortamda bayramlarını geçirebilmesi için 24 saat boyunca görevi başında olacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen mezbaha, mobil ve sabit kurban kesim yerlerinde gerekli önlemleri alacak olan ekipler, kaçak kesim yapanlar ile ilgili gerekli denetimleri yaparak, tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlemin yapılması için konuyu ilgili birimlere yönlendirecek. Bayramda şeker, çikolata ve tatlı gibi gıdaların yoğun talep görmesi sebebiyle vatandaşların haksızlığa uğramaması, hijyenik ve kaliteli gıdalar tüketmesi amacıyla işyeri denetimlerini de arttıracak olan ekipler, vatandaşların güvenli ve huzurlu bir seyahat yaparak sevdiklerine kavuşmaları için toplu taşıma araçları ve otogarlarda da denetimlerini artırarak sürdürüyor. Özellikle mezarlıklar ile şehrin tüm yerlerinde ekip sayısı artırılarak dilenci ve seyyar satıcılar konusunda da hassas davranan zabıta ekipleri 10 günlük bayram tatili nedeniyle tatil için kente gelen vatandaşların rahat bir şekilde tatillerini yapabilmeleri amacıyla kıyılar ve sahillerdeki denetimlerini tatil süresince devam ettirecek. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA