Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) “Yerel Yönetimlerdeki Genç Siyasetçilere Yönelik Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” projesine başlıyor.
Konu ile ilgili Ka.Der Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer, şu açıklamayı yaptı:
“Türkiye'de kadınlar, yerel seçimlerde seçme ve seçilme hakkını 3 Nisan 1930'da kazandı. 1930- 2009 tarihler arasında yapılan 17 yerel seçimlerde 1159 erkek, 6 kadın belediye başkanı
seçildi. Yerel yönetimlerde kadın temsil oranı; 2014 yerel seçim sonuçlarına göre l genel meclisinde yüzde 4.8, belediye meclis üyeliğinde yüzde 10.7 ve l, ilçe, belde belediye başkanlıklarında yüzde 2.7'dr.
Bu sonuçlara göre, yerel yönetimlerde yine kadınların iradesi yok sayıldı ve yerel yönetimler Türkiye’nin yarısını ‘eksik’ temsil edecek şekilde oluşturuldu. Önümüzdeki dönemde yapılacak olan yerel seçimlere hazırlık amacıyla yerel yönetimlerde kadın temsilinin arttırılması, yerel kadın politikalarının görünür hale gelmesi, cinsiyet eşitliğinin yerel yönetimlerde ana akım olarak yer alması ve hazırladığımız çalışmalar kapsamında yerel siyasetçiler için ‘Yerel Yönetimlerdeki Genç Siyasetçilere Yönelik Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ projesine başlıyoruz.
Bu proje kapsamında farklı siyasi partilerdeki genç kadınları toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilgilendirmek, yerel yönetimlerde kadın sorunlarının önemine vurgu yapmak ve kadınlara yönelik hizmetlerin arttırılmasını amaçlıyoruz.
İstanbul, Gaziantep, Kars, Sinop, Mersin, Ankara ve İzmir illerinde gerçekleştirilecek olan bu projede farklı siyasi partilerden 18-35 yaş arası yerel yönetimlerde görev yapan, önümüzdeki dönemde yerel seçimlerde aday olacak ve siyasete ilgi duyan genç kadınlar katılacak”. (bülten)