Hodri meydan! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hodri meydan!


 

Mersin idman Yurdu’nda çöküş sürerken Başkan Karak, kendisi görevde olduğu için destek vermemekle eleştirdiği Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz’a, “Artık ben yokum. Hodri meydan sizi görelim” dedi.

ALİ ŞANLI

Kapanmanın eşiğindeki TFF 2. Lig temsilcimiz Mersin İdman Yurdu’nda 5 Kasım’da yapılacak kongre öncesi çöküş sürüyor! Yaklaşık 8 ay önce Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanlığı koltuğuna oturan ancak o günden buyana gerek camiadan gerekse de kentten istediği desteği göremeyen ve sık sık istifaya davet edilen Mahmut Karak, dün görevi bıraktı. Ancak zehir zemberek açıklamalar yapmaktan da geri kalmayan Karak, her fırsatta kendisine destek vermemekle eleştirdiği Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a özellikle yüklendi. Öncelikle haftasonu oynanan Bodrum Belediyespor maçında çıkan olaylara ilişkin bir açıklama yapan Karak, “Bürokrasi veya üst tarafta kulisi olmayan bir takım olduğumuzu anlamışlar ki oynadığımız son maçta bizi kıyma makinesinde çeker gibi hakkımızı yediler. Tatsız olaylar yaşandı, biz de istemezdik ama amacımız kulübü sahipsiz bırakmamaktı” dedi.

FİŞİ ÇEKTİLER AMA BİZ ÇABALADIK

Kulübün FETÖ’ye bulaştırılmasından çalınan paralara kadar pek çok konuyu gündeme taşıdığını, bunun da birilerini rahatsız ettiğini söyleyen Karak, “Bizim için mafya dediler, oysa emniyette ifade vermişliğimiz yoktu, işadamıydık. Bizi araştın dedik. Kendimiz ile ilgili her şeyi ortaya serdik. Konunun biz olmadığın asıl amacın MİY olduğunu söyledik. Buna rağmen üzerimize geldiler, yok etmeye çalıştılar. ‘Biz fişi çektik ama siz var etmeye çalışıyorsunuz, hiç gerek yok’, biz bunun için hiçbir çaba içerisine girmeyeceğiz’ dediler. Bizden önce kulübe yardım eden ama bizden rahatsızlık duyan mülki amirler bizi çağırıp, ‘sizi istemiyoruz’ demediler. Kimseyle bir araya gelmedik. Gülnar’a, MESKİ’ye saha verenler bize ‘ne istiyorsunuz, neye ihtiyacınız var?‘ diye sormadı.

“KAPILAR YÜZÜMÜZE KAPANDI”

Vicdanları tahammül etmez, bize gereken yardımı yaparlar diye düşündük ama geldiğimiz konum içler acısı. Şuanda MİY’in 26 puanı silinecek. Bunun üzerine 22 puan daha eklendi. Kulübe sahip çıkılsa, mülki amirler, bakanlar, milletvekilleri, valimiz, belediye başkanları bu takıma el atmış olsalardı, borçlarımız taksitlendirebilirdik. Bizden önce 92 yıllık süreçte başkanlık yapan isimlerin hepsi belli güvencelere istinaden yatırım yapmışlardır. Biz belli giderlere yetişmeye çalıştık ama 100 milyon TL’lik bir borç için öderiz diyemeyiz. Yazık ettikleri tek bir şey var MİY. Kulübün çaldığı tüm kapılar yüzüne kapatılıyor. Ama şuan 1 yıl değil, 1 gün bile atlatılmayacak vaziyette. Ben dik durmaya çalıştım. Ayın 5’inde kongre var ve bizim yaptığımız 1 kuruş borç yok. Geldiğimiz nokta bize gösteriyor ki artık MİY’in fişi çekildi. Ama isterim ki benden sonra beni mahcup etsinler. Hiçbir kimsenin yardım etmeyeceğini ve bu süreçte de dik durduğumuz anlamda başarısızlığını bize mal edileceğini bile bile, kendi suçlarını bizim üzerimize atacaklarını bilmemize rağmen burada durduk. Durmaya da devam ederdim ancak şuan bu  iş kumda gülle oynamaya benziyor. Ancak dışarıdan bana düşen ne görev var ise elimden geleni yapacağım” dedi.

“SPOR TAKIMINI KATLEDİLMEK HER HALDE BÖYLE BİR BELEDİYE BAŞKANIN İŞİ OLURDU, ONU DA BECERDİ”

Kongreye 3 ün kaldığını ancak hala bir aday çıkmadığını da anımsatan Mahmut Karak, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Aday olmayacağımı söyledim ama bunun oyun olduğunu düşündüler. Bu anlayış ile MİY’in ayağa kalkabileceğine inanmıyorum. Mersin’i olimpiyat şehri haline getiren cumhurbaşkanımızın emeklerini burada harcıyorlar. Buradaki siyasiler onun davasına hizmet etmiyorlar. Ulaşılmaz birisi olabilmek, millete hizmet etmemek, spor takımını katledilmek her halde böyle bir belediye başkanın işi olurdu, onu da becerdi. Bu kadar inat olan, halkına yaklaşmayan, ona nefretle bakan, bir gün dahi bizimle bir araya gelmeyen bir belediye başkanına hayret ediyorum. Bir sahiplenme duygusu olur. Futbolculara bir gün tatlı sunar. Bir gün yakıtını karşılarsınız. ‘Sizin yüzünüzden yardım etmeyeceğim’ deseydi anlardık. Belki şimdi yapacaktır. Ama devran bir gün size geri döner. Ben de bundan sonra Mersin’e fayda sağlayabilecek bir belediyeciliğin gelmesi için çalışacağım. Tüm mülki amirlere seslenin ki takıma yardım etsin. Burada hiçbir kimsenin fayda sağlamayacağını söylememe rağmen bunu giderek yapmamız lazımmış. Biz yoksak bu takım burayı yönetenlerindir. Biz onu görmek istiyoruz. Anahtarı kendilerine teslim ediyoruz. Şimdiye kadar neden kimse çıkıp aday olmuyor, çünkü bu borcun altına girmek istemiyor. Ama birileri güvence verip, ‘sen çık parayı biz veririz’ der ve birileri de çıkar mı biz bunu görmek istiyoruz. Takım bu hafta İzmir bölgesinden Menemen Belediyespor ile karşılaşacak görelim bakalım takımı kim götürecek? El atıyorlar mı atmıyorlar mı bir görelim. İnşallah takım onların desteği ile ayakta durur. Alsınlar, yönetsinler”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA