MERSİN SEMBOLLERİ TUVALLERDE CAN BULUYOR


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen “Mersin Uluslararası Ressamlar Buluşması” kapsamında Türkiye ile beraber toplam 19 ülkeden Mersin’e gelerek, buluşmaya katılan 40 ressam, Mersin’in sembollerini resmediyor.

Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği 3. Mersin Uluslararası Ressamlar Buluşması ile Mersin’i dünyaya tanıtmayı hedeflerken, yapılan tabloların kentte bırakılmasını sağlayarak, Mersin’i bir sanat galerisine dönüştürme yolunda emin adımlarla ilerliyor. Mersin’in tarihi ve doğal güzellikleri, Türkiye’den ve birbirinden farklı ülkelerden Mersin’e gelen ve kendi ülkelerinde isim yapmış 40 akademisyen ressamın tuvallerinde can buluyor.
05-12 Kasım tarihlerinde düzenlenen 3. Mersin Uluslararası Ressamlar Buluşması çerçevesinde Umman, Özbekistan, Kosova, Dağıstan, Gürcistan, Almanya, Güney Kore, Hindistan, Azerbaycan, Hollanda, Pakistan, Ukrayna, Bulgaristan, Başkurdistan, İran, Macaristan, Nahçıvan ve Kazakistan gibi ülkelerin ressamları Mersin’de ağırlanıyor.
3. Mersin Uluslararası Ressamlar Buluşması’nda Mersin’in doğal ve tarihi güzelliklerine tanıklık ederek, Silifke Taşucu, Aya Tekla Kilisesi, Kızkalesi, Elaiussa Sebaste ve Kanlıdivane gibi birbirinden güzel mekânları yerinde inceleme fırsatına erişen ressamlar, Mersin’in tarihi ve kültürel sembollerini kendi gözlemleri ile tuvallerine yansıtıyor. 
Türkiye ile beraber toplam 19 ülkeden Mersin Uluslararası Ressamlar Buluşması’na katılan 25’i yurtdışından, 8’i Türkiye’nin farklı illerinden ve 7’si de Mersin Üniversitesi’nden toplam 40 ressam, tarihi mekanları yerinde gözlemledi. Ressamlar gözlemlerinin ardından hafızalarına kazınan güzellikleri fırça darbeleri ile tuvallerine yansıtıyor. 
Tuval üzerine ağırlıklı olarak akrilik tekniği ile tablolarını yapmaya başlayan ressamlar, çalışmalarını Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ek binasında bulunan Kudret Ünal Sanat Galerisi’nde tamamlıyor. 

“7’DEN 77’YE RESİMLE İLGİLENEN HERKESİ BEKLİYORUZ”
Bulgaristan Türklerinden olan ve Türkiye’de yaşayan Aynur Mahmudova Kaplan, Mersin’de olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederek, “Biz ressamlar 2 gün boyunca Mersin’in doğası ve tarihi güzellikleriyle iç içe vakit geçirdik ve çok etkilendik. Sanat Galerisi’nde de birçok ülkeden sanatçılar resimlerini yapıyorlar. Bu canlı bir akademi. Resimle ilgilenen 7’den 77’ye herkesin gelerek, o çalışma ortamını görmesi gerekiyor. Çalışmalar sonrasında çok güzel bir sergiyle her ressamın yapmış olduğu henüz boyası kurumamış eserler sergilenecek. Herkesi sergimize bekleriz ve görmekten de onur duyarız” şeklinde konuştu.

“MERSİN, ROMA GİBİ BİR YER”
İran’da yaşayan Türklerden Mersin’e selam getiren sanatçı Saeed Ayyami, “Mersin, çok özel, muhteşem bir yer. Mersin, Roma gibi bir yer. Tarih hala canlı tutuluyor. Sanki hala Kanlıdivane’de o olaylar yaşanıyor gibi.  Ressamlar Buluşmasını düzenleyen ve bizleri Mersin ile tanıştıran Mersin Büyükşehir Belediye Başkanına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
“Farklı ülkelerden gelen ressamlarla kaynaşmak sanat camiası için onur verici”
Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Görevlisi Çetin Acar, sergideki eserlerinde de caretta caretta kaplumbağaları ile ilgili resim çizeceğini anlatarak, “Ben 3. Mersin Uluslararası Ressamlar Buluşması’na geçen yıl da katılmıştım. Bu buluşmada birçok ülkeden yabancı ressam arkadaşlarımızla buluştuk. Bu yılki tema kapsamında Mersin’den yansımaların neler olabileceği konusunda resimler çiziyoruz. Ben de caretta caretta kaplumbağaları ile ilgili çalışma yapmayı düşünüyorum. Farklı ülkelerden gelen ressamlarla tanışmak, onlarla kaynaşmak bizim için ve sanat camiası adına gerçekten onur verici” sözlerini kullandı.

“SANATÇILAR EN İYİ TABLOLARINI BURADA YAPMIŞ OLACAKLAR”
Kosova’dan gelerek Mersin Uluslararası Ressamlar Buluşması’na katılan ve etkinlikte ikinci defa yer aldığını belirten Ethem Baymak, “Gerçekten dünya çapında bir çalıştay. Çünkü ben uzun yıllar hem Avrupa’da hem de Türk dünyasında çalıştaylara katıldım fakat Mersin ayrı bir yer ve ayrı bir güzellik. Özellikle tarihi mekanları muazzam. Bunları görmek sanatçıya ilham olmaktadır. Her sanatçı buradaki tarihi dokuyla o kadar esinlendi ki zannediyorum en iyi tablolarını burada yapmış olacaklar. Türkiye bu çalıştaylar sayesinde kendisini çok iyi tanıtıyor” diye belirtti. 
Almanya’dan gelerek Mersin’i gezen ve 3. Mersin Uluslararası Ressamlar Buluşması’nda eserlerini sergileyecek olan Gabriele Schaffartzik, “Ben ilk defa Kanlıdivane’ye geldim. Burası gerçekten harika bir yer ve ben yaşayan tarihi bizzat gördüğüm için son derece mutluyum. Eserlerimde de doğuyu çağrıştırdığı için nar meyvesini resmedeceğim. Dünyada ressamlara çok nadir olarak destek veriliyor ve o konuda etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum” dedi.

BOYASI KURUMAMIŞ SANAT ESERLERİ HALKA AÇIK OLARAK SERGİLENECEK
Kendi ülkelerinde isim yapmış ve Mersin’de ağırlanan sanatçılar, Cuma günü tamamladıkları resimlerini, 11 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’te Kongre ve Sergi Sarayı’nda Mersinlilerin beğenisine sunacak. 3. Mersin Uluslararası Ressamlar Buluşması sergisinde yaklaşık 80 eser yer alacak. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA