Hayat felç oldu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hayat felç oldu!


 

Mersin’de Pazar gününden buyana devam eden yağış ve dolu hayatı felç etti! Ekiplerin yine yetersiz kaldığı yağışın bugün de sürmesi bekleniyor!

GİZEM EKİCİ

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin merkez ve doğu ilçelerinde zaman zaman etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, aralıklarla yer yer kuvvetli olarak devam edeceği bildirildi. Pazar günü İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na 118 vaka bildirimi gelirken ekipler, yol tahribatı, ev ve iş yerleri baskınları ile vatandaş kurtarma gibi vakalarda görev aldı.  Kente kısa sürede fazla miktarda düşen yağış, özellikle çukur alanlarda su baskınlarına ve trafiğin aksamasına sebep oldu. Özellikle Yenişehir ve Toroslar ilçelerinden MESKİ Şikayet Hattı’na yaklaşık 500 kadar su baskını ihbarı geldi. Akdeniz’de de çok sayıda mahalle sulara teslim oldu. Ekipler önceki gün ve dün i 30’a yakın eve müdahale etti, 10’u aşkın sokakta biriken suyu ve çamuru tahliye etti. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri teyakkuza geçerken, ekiplerin 7/24 görev başında olduğu açıklandı. 

YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin merkez ve doğu ilçelerinde zaman zaman etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, aralıklarla yer yer kuvvetli olarak devam edeceği bildirildi. Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım gibi yaşanabilecek olumsuzluklar karşısında vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi. Öte yandan dün gün boyu devam eden yağışlı hava vatandaşların zor saatler yaşamasına neden oldu. Çok sayıda küçük çaplı kazanın meydana geldiği kentte, bazı ev ve işyerlerini su basmasına neden oldu. ana artellerden ara sokaklara kadar çeşitli bölgelerde yaşanan taşkınlar ise trafiğin aksamasına neden oldu.

TOROSLAR TEYAKKUZDA

Toroslar Belediyesi; dün kent genelinde etkili olan ve önümüzdeki 2 gün sürmesi beklenen dolu ve sağanak yağışa karşı teyakkuza geçti. Oluşturdukları ekiple, İlçe genelinde oluşabilecek olumsuzluklara karşı gerekli önlemleri alan Toroslar Belediyesi, vatandaşların yağış nedeniyle mağdur olmaması için sokaklarda biriken doluları arazöz ve kepçe yardımı ile temizlerken, evlerini ve dükkanlarını su basan vatandaşların yardımına da koşarak, gece boyunca çalışmalarını sürdürdü. Yağışların devam etme olasılığına karşı Toroslar Belediyesi ekiplerinin 7/24 görev başında olduğunu belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşan vatandaşların 322 72 00 /1270 numaralı telefonu aramalarını istedi. Başkan Tuna: “Meteorolojinin verdiği bilgilere göre önümüzdeki iki gün boyunca yine sağanak yağış bekleniyor. Belediye olarak gerekli önlemleri aldık. Sağanak yağışlar, Allah korusun afeti de getirebiliyor. Onun için vatandaşlarımızdan da bu konuda dikkatli olmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bizim için en önemli konudur” dedi. 

TOMA SELDE MAHSUR KALDI

Mersin'de öğleden sonra başlayan sağanak yağmur ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. Göreve giden zırhlı polis aracı TOMA, yağmur suyu ile dolan çukura düşerek mahsur kaldı. Mersin kent merkezinde öğleden sonra başlayan yağmur, şiddetini arttırarak dolu yağışı ile birlikte devam etti. Fındık büyüklüğündeki dolu nedeniyle yollar beyaza büründü. Aniden başlayan dolu yağışı hayatı olumsuz etkilerken, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Kentin özellikle yüksek kesimlerinde etkili olan dolu, bazı araçlara da hasar verdi. Kent merkezindeki cadde ve yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle trafikteki araçlar da zor anlar yaşadı. Kentin yüksek kesimlerinde bazı evlerde su baskınları oluşurken, belediye ekipleri su basan yerlerde çalışmalarını sürdürüyor. Merkez Toroslar ilçesine bağlı Güneykent Mahallesi'nde ise göreve giden bir zırhlı polis aracı TOMA da sel mağduru oldu. Aşırı yağıştan dolayı gözükmeyen yoldaki çukura düşen TOMA, mahsur kaldı. TOMA, ekiplerin çalışmaları sonucunda bulunduğu yerden kurtarıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA