ÇEVRE MÜHENDİSLERİ’NDE KOLTUK DEĞİŞİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇEVRE MÜHENDİSLERİ’NDE KOLTUK DEĞİŞİMİ


 

Mersin’de son günlerde sıkça tartışma konusu olan çevre sorunlarına duyarsız kalan Çevre Mühendisleri Odası’nda görev değişikliği yaşandı.

Mersin’de son zamanlarda yaşanılan çevre tahribatlarına ve çevre planlarına sessiz kalan Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Mersin Şubesi’nde Zehra Korkmaz’dan boşalan koltuğa Sinan Can oturdu. Tek liste ile gidilen seçime, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) genel merkez yönetim kurulu üyeleri ile Mersin, Adana ve Bursa şubesi üyeleri, Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) başkanı, Harita Mühendisleri Odası (HMO) başkanı, kent konseyi başkanı, TMMOB Mersin İKK kadın çalışma gurubu başkanı ve üyeleri ile çok sayıda konuk katıldı.

Genel kurul öncesi üyeler ve konuklara hitap eden Sinan Can, yeni dönemde çalışma ilkeleri ve prensipleri hakkında düşüncelerini anlattı. Günümüz dünyasında özellikle yaşadığımız coğrafyada nüfusun artması teknolojinin gelişmesi ve yatırımların artmasıyla birlikte çevre kirliliklerinde gözle görülür bir artışın yaşandığını ve buna paralel olarak ise kentlerde çevre tahribatlarına karşı çevre duyarlılığının zaman içinde artış gösterdiğini dile getiren Can, “Nitekim biliyoruz ki, çevre kirlilikleri ile birlikte bozulan çevre sağlığı doğrudan canlı ve insan yaşamına etki etmekte, ileri düzeyde sağlık ve ekolojik problemleri beraberinde getirmektedir. Bu noktada çevre mühendislerinin kent düzleminde farklı noktalarda farklı görevler almaları, mesleklerini icra etmeleri bozulan ya da bozulması muhtemel olan çevre sağlığı ve problemleri konularında mesleki, teknik ve bilimsel uygulamalarını gerçekleştirmeleri son derece önem arz etmektedir” dedi.

“MERSİN’DE ÇEVRE TAHRİBATI ARTIYOR”

Mersin’de son yıllarda gerçekleşen yatırımların ve gelişmelerin çevre problemlerini ve tartışmalarını beraberinde getirdiğini sözlerine ekleyen Can şöyle konuştu: “Mersin farklı alanlardaki farklı yatırımların yoğun uygulanıp, hızla gelişmesi öngörülen bir kent konumunda olup Mersin de çevre tahribatının gözle görülür noktada olması olası bir durumdur. Bir önceki yönetimde bulunduğumuz süre içerisinde kent düzleminde üstlendiğimiz misyon gereği çevre mühendisliği çalışma alanlarına giren çevre yönetimi/teknolojileri kararları noktasında davet edildiğimiz ve gerçekleşmesini önerdiğimiz birçok toplantı, kongre, sempozyum ve çalıştaylara katılarak görüşlerimizi belirtip raporlarımızı sunmuş bulunmaktayız. Yeni şube yönetimimiz de ise Mersin ve çevre iller ile ilgili teknik ve bilimsel verilerle söz söyleyebileceğimiz her konuda katılımcı bir anlayışla katkı sağlayarak hiçbir toplumsal, sosyal ve ekonomik kaygı gütmeden mesleki ilkeler ve sorumluluklar doğrultusunda görüşlerini belirtecektir. Çevre mühendislerimizin farklı alanlarda çalıştıkları bölgelerde istihdam nitelikleri ve çalışma koşulları son derece önem arz etmektedir. Çevre mühendislerinin Türkiye’de ve Mersin’de şu anki potansiyelden daha fazla çalışma alanlarında olması gerektiğinin farkındayız ve bu ülke politikasına paralel olarak zaruri bir ihtiyaç halini almıştır. Çevre mühendisleri gerek kamu ve belediyelerde gerekse özel sektörde daha fazla yer edinmeli, çevre kirliliği ve sorunlarına doğrudan müdahale edip çözüm üreten birinci el olma noktasında olmalıdır. Şube yönetimi olarak dikkat etmemiz gereken önemli noktalardan birisinin de bu olduğu kanısındayım. Devraldığımız bu görevi Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi yönetim kurulu olarak mesleğimize yakışır, ilkeli bir çalışma anlayışıyla ileri noktalara taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.
Son olarak ise ‘gerçeklik’ vurgusu yaparak düşüncelerimi sonlandırmak istiyorum. ‘Gerçeklik’ insanın doğuş hali, saf halidir. ‘Gerçeklik’ sabit bir makam değil, nasip olunan bir ‘hal’ dir. Toplumumuzun kültüründe ‘Gerçeklik’, kelam sahibi ve ruhsal olanın tezahür ettiği yerdir. İnsanlığın doğuş hali, en saf hali olan ve ruhsal olanın tezahür ettiği noktada kişisel ve mesleki sorumluluklarımı bilerek çevre temalı bu savunmayı yapmak en anlamlı görevlerden biri olacağına inanıyorum.”
Genel kurulun ardından, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Yönetim kurulu üyeleri şu şekilde oluştu: Şube Başkanı: Sinan Can, Sekreter: Fatma Suna Pekel, Sayman: Osman Bucak, Üye: Gülpınar Türkoğlu, Üye: Hasan Ateş, Üye: Yasin Özay, Üye: Yağmur Ergün Tezel 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA