TOROSLAR’DAN AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR’DAN AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ


 

Toroslar Belediyesi, dana yeşil Toroslar için ağaçlandırma seferberliğini sürdürüyor.

Çocuklarda ve gençlerde çevre bilincinin oluşturulmasına önem veren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu kez de Kültür Koleji ve Toros Üniversitesi’nin öğrencileriyle birlikte ağaç dikim çalışması yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; ilk olarak Kültür Koleji öğrencileriyle, Halkkent Mahallesi’ndeki Yunus Emre Kültür Merkezi’nin güney kısmında bulunan alanda bir araya gelen Başkan Hamit Tuna, burada öğrencilerle fidan dikerek, çocuklara fidanları toprakla buluşturmanın hazzını yaşattı. TEMA Vakfı Toroslar Temsilciliği’nin de katıldığı ağaçlandırma çalışmasında öğrenciler, keyifli bir zaman geçirirken, geleceğe de dikili bir ağaç bırakmanın mutluluğunu yaşadılar.
Ağaçlandırma çalışmalarına destek veren Öğrencilere, Okul yönetimine ve TEMA Vakfı’na teşekkür eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; dünyanın en önemli sorunu haline gelen küresel ısınmanın etkisinin sona erdirilmesi için bol bol ağaç dikerek gereken tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.
Başkan Tuna, Korukent Mahallesi’nde 47 bin metrekare alanda oluşturdukları ve yapım çalışmaları hızla devam eden Botanik Parkında, Toros Üniversitesi öğrencileriyle birlikte 700 fıstık çamını toprakla buluşturdu.
 Mersin’de yetişen ender bitki türlerini sergileyecekleri Botanik Park Projesi ile amaçlarının  özellikle şehir hayatındaki çocukların ve doğal yaşama özlem duyan vatandaşların doğayla iç içe olmalarını sağlamak olduğunu belirten Başkan Tuna, burada da ağaçlandırma çalışmalarına destek veren Toros Üniversitesi öğrencilerine ve yetkililerine teşekkür etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA