ATATÜRK MEYDANI 3 OCAK’TA AÇILACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ATATÜRK MEYDANI 3 OCAK’TA AÇILACAK


 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in kurtuluşunun yıldönümü olan 3 Ocak 2018 günü açılışı gerçekleştirilecek ‘3 Ocak Atatürk Meydanı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in kurtuluşunun yıldönümü olan 3 Ocak 2018 günü açılışı gerçekleştirilecek ‘3 Ocak Atatürk Meydanı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Atatürk Parkı’nda devam eden çalışmaların geldiği son durumu yerinde görmek amacıyla incelemelerde bulunan Başkan Kocamaz, ekiplerle birlikte yapılan çalışmaları denetledi. Parkla ilgili yetkililerden bilgi alan Başkan Kocamaz, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en güzel sözlerinden birisinin yazılığı olduğu ve Toros Dağlarını işaret eden heykeli yerinde gördü. 
Mersin’in tarihi dokusuna uygun Atatürk heykeli ile yeni bir meydan ve peyzaj düzenlemesi yapan Büyükşehir Belediyesi, yapmış olduğu çalışmalar ile alana yeni bir kullanım ve fonksiyon kazandırıyor. Atatürk Parkı içerisinde yapımı devam eden meydan projesi yaklaşık olarak 16 bin 305 metrekarelik alanı kapsıyor. Mersin’in kurtuluş yıldönümü olan 3 Ocak’ta açılışı yapılacak olan Atatürk Parkı’nda, çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor. 

‘3 OCAK ATATÜRK MEYDANI’
Beton kaide üzerine granit mermer ile kaplanmış ve meydanın merkezine 3 metrelik bir beton kaide üzerine yerleştirilen 4.5 metrelik Atatürk heykeli Toros Dağlarını işaret ediyor ve üzerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün “Toros Dağlarına bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiç bir güç ve kuvvet asla bizi yenemez” sözü yer alıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, 3 Ocak Atatürk Meydanı’nda heykel, ağaçlandırma, yeşil alanlar ile oturma alanı çalışmaları yapıldı ve Atatürk Parkı çevresine estetik bir görünüm kazandırıldı. Giriş kısmındaki kaldırımda 500 metrekare, meydan kısmında 700 metrekare olarak toplam yaklaşık 2 bin 200 metrekarelik bir alanda sert zemin yenilemesi ve düzenlemesi yapıldı. Zemin çalışmalarında ise malzeme olarak eskitme denizli traverteni, bazalt ve kumlama karo kullanıldı.
Atatürk heykeli, 4 adet geniş yüzey aydınlatıcısı ile aydınlatılıyor. Atatürk heykeli çevresine 9 adet meşale ve 4 adet bayrak direği konuldu. Alan içerisinde 20 adet bank ve 23 adet çöp kovası yerleştirildi. Ağaçların altına ise daha şık bir görüntü kazandırmak maksadıyla 33 adet ızgara yapıldı. Yeşil alan çevrelerinde estetik bir görünüm ve bitkileri ezilmekten korumak amaçlı da ahşap çit kullanıldı.
Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından meydan girişine tuğla kaplamalı duvar örülerek üzerine 3 Ocak Atatürk Meydanı yazıldı. Meydan girişindeki rampalara engelli korkuluğu yapılarak engelli vatandaşların da kullanabileceği bir mekân tasarlanmış oldu. Aynı zamanda amfi kısmındaki basamakların üzeri kompozit malzeme ile kaplandı. Peyzaj düzenlemelerinde de sıklamen, tek top leylandi ve dekoratif taşlar kullanıldı. Yeşil alanların tamamında ise toprak yenilenmesi ve tesviyesi yapılırken, alana rulo çim serildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA