MERSİN’DE YEREL YÖNETİM SEMPOZYUMU “BETONLAŞIYORUZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE YEREL YÖNETİM SEMPOZYUMU “BETONLAŞIYORUZ!”


 

CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, kentin plansız bir şekilde yönetildiğinin altını çizerek, “Kent bugün kimliksiz oluşunun yanı sıra bir beton kent haline dönüşüyor, dönüşmeye devam ediyor. Kentin en önemli sorunlarının başında ulaşım, çevre kirliliği ve alt yapı sorunları gelmektedir” dedi.

GİZEK EKİCİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) HP Mersin İl Örgütü’nün düzenlediği ‘Yerelden Genele Sempozyum’u Yenişehir Atatürk Kültür Merkez’inde gerçekleştirildi. Çok sayıda yurttaşın katıldığı sempozyumda, Mersin’deki plansızlık ve betonlaşmaya vurgu yapıldı. CHP Parti Meclis Üyesi Yıldırım Kaya başkanlığında yapılan sempozyum iki oturum ile gerçekleştirildi. İlk oturumda ‘Yeni toplumcu belediyecilik’, ‘İsveç Yerel Yönetim Modeli’, ‘ Yerel yönetimlerde ve sivil toplum kuruluşlarında kadının yeri’, ‘Kent konseyleri ve yerel yönetimler’. ‘Yerel yönetimlerde eşit yurttaşlık hakkı’ konuları konuşuldu. İkinci oturum ise imzacı akademisyen Doç. Dr. Ulaş Bayraktar’ın, ‘Belediyecilik için müşterekler siyaseti’ konulu sunumuyla devam etti.
“KENT KİMLİĞİNİ KORUYAMADI”
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin’in plansız bir şekilde yönetildiği söyledi. Kentin hayali projelerle geleceğinin karartıldığını dile getiren Özyiğit, “Akkuyu Nükleer Santrali, termik santraller, HES’ler, balık çiftlikleriyle beraber kentimiz uluslararası bir çöplüğe dönüştürülmek istenmektedir. Mersin Büyükşehir Belediyesi de ülkemiz gibi yönetilememektedir. Hayali projeler, gerçekçi olmayan planlamalar, kentin geleceğini maalesef karartmaktadır. Kent bugün kimliksiz oluşunun yanı sıra bir beton kent haline dönüşüyor, dönüşmeye devam ediyor. Kentin en önemli sorunlarının başında ulaşım, çevre kirliliği ve alt yapı sorunları gelmektedir. Vizyon sahibi olmayan yöneticiler nedeniyle kent, kültürel kimliğini koruyamadığı için, yaşam kalitesi hızla düşmekte, tarihi ve doğal güzelliklerine sahip çıkılamamaktadır” diye konuştu. Konuşmasında Akdeniz Belediyesi’ne atanan kayyuma da değinen Özyiğit, “Kentimiz Akdeniz Belediyesi’ne seçimle gelen belediye başkanı görevden alınarak yerine kayyum atanmıştır. Bu uygulamalar ne hukuki, ne de vicdani olarak doğru değildir. Halkın iradesi gasp edilemez” dedi.
“KADINLAR YEREL YÖNETİMLERDE DAHA FAZLA YER ALMALI”
Şehir Plancısı ve STK Aktivisti İkbal Polat, günümüzde pek çok ilerleme yaşanırken kadının rolünün değişmediğine vurgu yaptı. Kadınların yerel yönetimlerde yer almasının önemine değinen Polat, “Belediye kanunun 13’üncü maddesinde yurttaşların belediye idaresine katılmasını söyleyen bir maddedir. Avrupa’da daha katılım kavramı yokken bizim ülkemizde 1930’larda yer alan bir maddedir. Ama maalesef ki 1970’li yıllara kadar bu maddenin uygulandığını göremiyoruz. Kadın hareketi açısından da yerel yönetimlere katılma konusu üzerine çalışılan belli konulardan biridir. Kadın hareketi her dönemde yerel yönetimlere katılmak için uğraştı ama bu katılım tam olarak elde edilmedi” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Doç. Dr. Ulaş Bayraktar, ‘Belediyecilik için müşterekler siyaseti’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Türkiye’de ki belediyecilik anlayışında partiler arası farklılar gözlemlenmediğini söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA