ZMO’DA TARİHİ KONGRE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ZMO’DA TARİHİ KONGRE!


 

Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nin hafta sonu gerçekleştirilen kongre toplantısında mevcut başkan Mustafa Kemal Karaoğlu güven tazelerken, şubede iki kadın üye yönetim kurulunda kendine yer buldu.

Mehmet Nabi Batuk

Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Ziraat Mühendisleri Odası’nın (ZMO) 46’ıncı Genel Kurulu çalışmaları kapsamında ZMO Mersin Şubesi’nin 12’inci Genel Kurul Toplantısı hafta sonu gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen seçimde mevcut başkan Mustafa Kemal Karaoğlu, tek liste ile girdiği seçimde yeniden şube başkanlığına seçilirken; oda yönetiminde kadınların yönetimdeki sayılarını artırdığı görüldü. ZMO Mersin Şube Yönetim Kurulu’na giren Ayşe Gül Selçuk ile Yönetim Kurulu yedek üye adayı olan Hülya Sarı, yönetime girdi. Kongreye ayrıca MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Ziraat Odası Mersin Şube Başkanı Cengiz Gökçel, Tarım Orman – Sen Şube Başkanı Mustafa Buyruk’ta katıldı.  
 

“EN ÖNEMLİ GÜNDEMİMİZ GÜBRE BAYİLERİ”
Kongrenin ardından gazetemize değerlendirmelerde bulunan Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı Mustafa Kemal Karaoğlu, yaptıkları projeleri artırarak yollarına devam edeceklerini ifade ederek en önemli gündem maddelerinin ise Gübre Firmalarında en az bir ziraat mühendis görevlendirilmesinin sağlanması olduğunu belirtti. Karaoğlu, “Önümüzdeki projelerle kentimizde tarım alanlarında yaşanan sorunları gündeme taşımaya devam edeceğiz. Ayrıca gübre bayilerinde ziraat mühendisi görevlendirilmesi yönündeki hukuki çalışmalarımız devam edecek. Ziraat fakültelerinden yeni mezun olan arkadaşlarımızla ilgili bazı projelerimiz olacak. Ayrıca Mersin tarımının üretim planlaması ile ilgili projeler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.  

“KADINLAR ARTIK SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYOR”
Yeni yönetim kurulu üyelerini de tanıtan Mustafa Kemal Karaoğlu, “1 Nisan 2016’dan bu tarafa aldığımız görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Umarız bu yönetim kurulu üyeleri ile birlikte odamızın çizgisini daha yükseğe çıkartarak odamızı kent tarımına damga vuran bir oda haline getirmeye çalışacağız. Bizim odamızın etkinlikleri artıkça odamıza gelen mühendis sayımız artıyor. Temsiliyet gücümüz arttıkça meslektaşlarımızın bize bakış açıları değişmeye başladı. Eskiye oranla üye sayılarımızda da önemli artışlar yaşanıyor. Önceki dönemlerde biz yönetim kurulumuza kadın meslektaşlarımızı tek tek davet ettiğimizde açıkçası pek katılmak istemiyorlardı. Ama odamızın temsiliyet gücünün artması ile birlikte kadın meslektaşlarımızın yönetime artık daha çok katılmak istiyorlar” diye konuştu.

YÖNETİM KURULUNDA TÜM PAYDAŞLAR KENDİSİNE YER BULDU
Sözlerinin sonunda Mersin’in Türkiye’nin en büyük ve en önemli tarım merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Karaoğlu, “Bu yüzden yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımız hem firmalardan, hem zirai ilaç bayilerinden hem de kamuda çalışan meslektaşlarımızdan oluşmaktadır. Bu durum bizim gücümüzü daha da çok artıracaktır. Firmalarımızın bize olan güveni ve desteği çok fazladır. Bu yönden yeni yönetim kurulu üyelerimizle birlikte odamızın hem maddi hem de manevi gücü artmıştır” dedi.
Son olarak Ziraat Mühendisleri Odası üyelerine seçimlere yoğun katılım gösterdikleri için teşekkür eden Karaoğlu, “Mesleğimize ve odamıza sahip çıktıkları için meslektaşlarımızı kutluyorum. Umarız bu önümüzdeki dönemde daha başarılı daha iyi projelere sahip bir oda görecekler” şeklinde konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA