“BİR BİR ÇIKARTIYORUZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BİR BİR ÇIKARTIYORUZ!”


 

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, 2017 yılı değerlendirmesinde, istihdam seferberliği ile birlikte işe aldıkları personelleri bir bir çıkarttıklarını itiraf etti.

SONER AYDIN

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut Aralık ayı olağan Basın Toplantısı’nda basınla bir araya geldi. Toplantıda 2017 yılını ve iş dünyasının 2018’den beklentilerini değerlendiren Aşut’tan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılmasına hedeflerine yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programıyla ilgili önemli bir itiraf geldi. Aşut, İstihdam Seferberliği projesi kapsamında işe aldıkları personelleri işten çıkartmaya başladıklarını söyledi. 

“EKONOMİK BÜYÜMÜDE 2015’İN GERİSİDNDEYİZ”
MTSO Başkanı Aşut, MTSO toplantı salonunda gerçekleştirdiği basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İlk olarak hükümet tarafından açıklanan büyüme rakamlarına ve bunun sektöre nasıl yansıdığına dair soruyu yanıtlayan Aşut, “Biz bir 15 Temmuz yaşadık, çok kötü bir düşüşümüz oldu ve o düşüşü de dahil ettiğimiz zaman büyüme rakamlarında yüzde 11’leri buluyoruz. Biz 2015’te iyi bir pozisyondaydık, 2016’da düşüş yaşadık 2017 yılında çıkışa geçtik ama 2015’e göre hala gerideyiz. Yatırımlar konusunda iyi bir pozisyonda devam ediyoruz fakat bizim en büyük sorunumuz eğitim sistemi. En son ABD ‘Biz size ürün satmayacağız’ açıklaması yaptı. ‘Siz bizim güdümümüz de olursanız biz size zamanı geçmiş teknoloji veririz’ diyorlar. Biz mesleki eğitimden çok geri kaldık o yüzden eğitim sistemimizi gözden geçirmemiz lazım. Şuan gerçekten sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Evet, üretimde rakamları belli noktalara çıkartmaya çalışıyoruz, bazı rakamlar yukarılara doğru çıkıyor ama 2 ay 3 ay sonra aşağı doğru düşüyor. Bunun nedeni de çevremizdeki ülkelerle yaşanan sorunlar. Bu sorunları bir an önce çözmemiz lazım” diye konuştu.

“GERÇEK BÜYÜME YÜZDE 5,5”
Başkan Aşut, başka bir gazetecinin, “Bu büyümeden işçi ve emekliler pay alamadı, iş dünyası bundan pay aldı mı?” sorusuna ise “Geçtiğimiz yıl yüzde 0 büyüme vardı, bu yıl yüzde 11 büyüme oldu ortalamayı alırsanız yüzde 5,5’i bulursunuz. Yani gerçek büyüme 5,5. Eğer bu büyüme gerçekten 5,5 ise bu iyi bir büyüme olarak görülüyor çünkü geçtiğimiz yıl sıfırdık. Hal böyle olunca bu büyüme övünülmesi gerekilen bir büyüme çünkü sıfırdan tırmanıyorsunuz. Ama biz onu 17-18’lere çıkartırsak gerçek bir büyüme olacak. Hala istenilen seviyede değiliz, 2015’in rakamlarını yakalamış değiliz. İstihdam seferberliğinde hep beraber işin içine girdik, iş yerlerimize personelleri aldık ama şimdi yavaş yavaş çıkartıyoruz. Bunu ayakta tutabilmek için destekler alıyoruz ancak her şeyi devletten beklemek sıkıntılı. Devlet artık bize balık vermeyecek, balık tutmayı öğretecek. Balık tutabilmek için de etrafımızdaki köpek balıklarını kovmamız lazım. Şimdi Suriye ile problemlerimiz var, Suriye ile problemlerimizi halletmeden nasıl ileri gidebiliriz. Bizim elimizdeki pazarları kaybetmeden, mutlaka yeni pazarlara açılmamız lazım” diye cevap verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA