TARSUS’TAN GÖRKEMLİ KURTULUŞ KUTLAMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TAN GÖRKEMLİ KURTULUŞ KUTLAMASI


 

Mersin’in Tarsus ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Etkinlik, Aznakay Parkı önünde başlayan kortej yürüyüşü ile başladı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre yürüyüşe; Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Garnizon Komutan Selim Onaran, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılınç, İlçe Jandarma Komutanı Mahmut Erin,  Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, siyasi parti temsilcileri, Kuvayi Milliyeciler ve Muharip Gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Alanındaki törene geçmeden önce Tarsus Şehitliğine geçilip dualar okundu. Daha sonra Cumhuriyet Alanındaki tören Atatürk Anıtına Çelenk sunumu, İstiklal Marşı ve saygı duruşundan bulunulmasıyla başladı.

ÇUKUROVA’NIN İŞGALİNDE İLK BAŞKALDIRI TARSUS’TAN

Tarsus’un Çukurova işgalinde ilk hareketi ve baş kaldırışın yaptığı kent olduğunu söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’un düşman işgalinin yıldönümünü coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Başkan Can, ““Bundan tam 96 yıl önce  atalarımız, kirli Fransız çizmeleriyle işgal edilmiş bu toprakları Karboğazı’ndan başlatılan bir kuvvayı milliye hareketiyle temizlemiş, bu topraklarda hür ve bağımsız olarak yaşama iradesini ortaya koymuş, Türk’ün bir ve beraber olduğunda asla esir edilemeyeceğini, boyunduruk altında yaşayamayacağını dost, düşman tüm dünyaya haykırmıştır. Bu gün, Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan Kurtuluş mücadelesinde, esareti tarihin hiçbir döneminde kabul etmeyen Türk milletinin Tarsus’ta  ateşle imtihan olduğu gündür.  Bugün ‘’ya istiklal, ya ölüm’’ diyenlerin, gelecek nesiller için, yani bizlerin bu topraklarda özgürce yaşayabilmesi için, ölümü seçtikleri gündür. Tarih sahnesine çıktığımızdan beri bu aziz milletin düşmanı hiç tükenmemiştir. Asya bozkırlarında at koştururken, tarih sahnesinden sileceklerini sandıkları bu Milleti Ergenekon dağına hapsetmişlerdir. Ama Türkün gücü ve aklı demiri eritmeye yetmiş, tekrar dünyaya hakim olma düşüncesini gerçekleştirmiştir.

Bizler, Büyük Önder Atatürk’ün bizlere emanet ettiği vatanımızın bütünlüğünü korumak için, birlik ve beraberlik içinde bulunmalıyız. Onun çizdiği yolda ilerleyerek ve Onun değerlerine sahip çıkarak, bize yakışanı yapmalıyız. Bütün Tarsus halkının  kurtuluş gününü canı gönülden kutlayarak, bu coşkuyu doya doya yaşamalarını temenni ederim. Bugün Ayrıca bugün İstiklal Marşı şairimiz merhum M. Akif Ersoy’un vefatının 80.’nci yıldönümü. Merhumu rahmetle, minnetle şükranla anıyor, mekanı cennet olsun.  Sizleri bir kez daha saygıyla selamlarken, bayramınızı kutluyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Program daha sonra öğrenciler ve bir muharip gazinin şiir okuması, Halk Oyunları, Mehteran ve Kilis Davul gösterisi ve geçit töreni ile bitti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA