BÜYÜKŞEHİR YARGIYA GİDECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR YARGIYA GİDECEK


 

Başkan Kocamaz, kaçak inşaatlarla ilgili 3 ay içerisinde işlem yapmayan ilçe belediyeleri hakkında suç duyurunda bulunacaklarını söyledi.

SONER AYDIN

Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 yılı olağanüstü meclis toplantısı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın başkanlığında Kongre ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. 4 maddenin görüşüldüğü Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda, Mersin’deki kaçak yapılar gündeme geldi. 
“KAÇAK YAPILARI YIKMAYAN İLÇE BELEDİYELERİNİ DAVA EDECEĞİZ”

Müfettişlerin belediyede kaçak inşaatlara ilgili geçmiş 4 yılın incelemesini yaptıkları bilgisini veren Başkan Kocamaz, ilçe belediyelerin kaçak yapılarla ilgili işlem yapmaması halinde suç duyurunda bulunacaklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak, Büyükşehir Belediye kanununun 11.maddesine göre imar uygulamalarını denetlemekle mükellef olduklarını dile getiren Başkan Kocamaz, “Kanun, ‘İmara aykırı uygulamalar ilçe belediyeleri tarafından 3 ay içerisinde giderilmediği takdirde Büyükşehir Belediyesi gerekli işlemi yapar’ diyor. Buradaki ‘gerekli işlem’den kasıt Büyükşehir yıkacak anlamında değil. Bazı belediyeler bize yazı yazıyor, ‘Biz yıkamadık, bazı araçlarımız’ yok diyorlar. Topu taca atıyor ve Büyükşehir’i bu işin sorumlusu gibi göstermeye çalışıyorlar. Müfettişle ben bu konuları konuştum ve bana eğer ilçe belediyeleri 3 ay içerisinde görevini yapmazsa sizin onları adli makamlara bildirmeniz gerekiyor diyor. Yani suç duyurusunda bulunacaksınız diyor. . Biz bu işlemi başlatmak durumundayız bu işin gücenmecesi yok. İlçe belediyelerini görevini yapmayıp, büyükşehir yapsın mantığıyla hareket etmeleri çok doğru değil. Bütün belediyeleri başkanlarımızı bu şekilde uyarmak zorundayım. Yani biz bundan sonra 3 ay içersinde yapılmayan işlemlerle ilgili adli makamlara suç duyurusunda bulunmakla mecburiyetindeyiz. Eskiden ilçe belediyeleri ihaleye çıkıyordu yıkımla ilgili, ona da kimse girmiyordu, bu da bir bahane gibi gösteriliyordu. Bundan sonra bu bahanelerinde geçerli olmayacak. Tatsız bir durum ama bütün ilçe belediye başkanlarımızı uyarmakta fayda görüyorum” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA