KARNE KÖTÜ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KARNE KÖTÜ!


 

Türkiye futbol tarihinin 92 yıllık geçmişi ile en eski kulüplerinden biri olan Mersin İdman Yurdu’nun, 2017 karnesi kırık dolu.

Ali ŞANLI
Yönetim, ekonomik ve sportif alanda büyük sıkıntılar yaşayan ve kapatılması gündemde olan Mersin İdman Yurdu’nda çöküş 2017 yılında da sürdü. Tarihinde 15 yıl Süper Lig, 39 yıl 2. Lig ve 38 yıl da amatör liglerde mücadele eden Mersin İdman Yurdu, 2017 yılının başlarında düştüğü 2. Lig’in ilk yarısında çıktığı 17 maçın 16’sını kaybetti. Kırmızı Lacivertliler sadece bir galibiyet alabilirken; kalesinde 62 gol görerek sezonun en fazla gol yiyen takımı oldu. Rakip kalelere sadece 10 gol bırakabilen Mersin ekibi, aldığı bu sonuçlar sonunda eksi 6 puanla Ligi 18. sırada tamamladı. 
4 TEKNİK DİREK DİREKTÖR ÇARE OLAMADI
Yıla Mehmet Levent Arıkdoğan'la başlayan Mersin İdman Yurdu, daha sonra çareyi Yusuf Şimşek’te aradı. Yusuf Şimşek uzun bir süre takımla uğraşsa da sonra o da pes ederek yönetime istifasını sundu. Şimşek’in ardından takımın başına Levent Eriş getirilirken; erişte ardı ardına yaşanan mağlubiyetlerin ardından istifasını sundu. Mersin İdman Yurdu son olarak Memduh Özbalta ile yoluna devam ediyor. 
TRANSFER TAHTASI BU YILA DA NASİP OLMADI
Kulübün Süper Lig’de mücadele verdiği dönemde verilen yanlış ekonomik kararlar, yanlış transfer politikası nedeniyle kulübün borcu her geçen gün daha da arttı. Oyuncu sözleşmelerinde yapılan hatalar nedeniyle Mersin İdman Yurdu, birçok oyuncuya tazminat ödemek durumunda kaldı. Her geçen gün maddi durumu kötüleşen Mersin İdman Yurdu’nda ödemelerin yapılamaması nedeniyle 4 yıl önce transfer yasağı getirildi.  
SON BAŞKAN HAMİT İZOL OLDU
Talihsiz kulübün başına 2016 yılının Eylül ayında geçen İş İnsanı Ali Tekin, 6 ay boyunca yürüttüğü çalışmalarda kulübün derdine çare olamadı. Kurumsal anlamda iyi projelerle gelen ve bir anda tüm dikkatleri kendisine yönelten Tekin, genç futbolculara yönelik kurduğu elektronik altyapı bilgi sistemi, CEO atanması, gibi kurumsal ilkler yaşatsa da bu projeler zamanla çöktü. Ayırca Ali Tekin yönetiminin eski yöneticilere yaptığı işlemler nedeniyle açtığı dava ile gündeme otururken; 2017 yılının Ocak ayında transfer tahtasının açılması için önemli çalışmalar yapıldı. Çalışmalar kapsamında prensipte anlaşılan birkaç futbolcuyu takımın antrenmanlarına davet edilirken Tekin Yönetimi, tüm çabalarına karşın transfer tahtasını açamadı. Bir süre sonra başkanlıktan istifa eden Tekin’in yerine Kulübün Asbaşkanı İş İnsanı Mahmut Karak geçse de Karak ta kendisinden beklenen kurtuluşu gerçekleştiremedi. Son olarak 12 Kasım 2017 tarihinde kulübün başına yine bir iş insanı olan Hamit İzol geçti. İzol ile birlikte, Süper Amatör Ligde Mücadele eden Mut İdman Yurdu’nun satın alınarak, Mersin İdman Yurdu 1945 ismiyle yeni bir kulüp kurulması planlanırken 92 yıllık çınarın takımın kapatılması gündeme geldi.  

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA