MİY BİLDİĞİNİZ GİBİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİY BİLDİĞİNİZ GİBİ


 

Son 3 yıl içinde 5 farklı Başkanın görev yaptığı Mersin İdman Yurdu’nda değişen bir şey olmadı. Dün yapılan Kongrede güven tazeleyen Son Başkan Hamit İzol’un da çözüm üretemediği gibi etkili oyuncuları satarak takımın içini boşalttığı görüldü.

Mersin İdman Yurdu yönetimin güven tazelediği olağan kongre toplantısında; kulübün borcu 88 milyon 910 bin 346 lira olarak açıklanırken;  alacaklarla ilgili konuşan Başkan İzol, “emektarlar dışında kimseye verecek tek 1 liramız dahi yok. Yaralı adamın cebinden 100 lira almaya çalışmayın” dedi. 

Mehmet Nabi Batuk

Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü’nün tüzüğü gereğince her iki yılda bir yapılması gereken 45. Olağan Genel Kongre toplantısı, Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Katılımın az olduğu kongreye kent protokolü katılmazken, gerçekleştirilen seçimde, 4 ay önce kulüp başkanı olarak seçilen mevcut başkan Hamit İzol ve yönetimi yeniden güven tazeledi. Kongre toplantısında yönetimin faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, gelir gider tablosu ve tahmini bütçe raporlarının okundu. Kulübün son mali yapısı hakkında bilgilerin paylaşıldığı denetim kurulu raporunda, kulübün güncellenmiş toplam  borcu 88 milyon 910 bin 346 lira olarak açıklandı. Açıklanan rapora göre kulübün Bankalara kredi borcunun bulunmadığı belirtilirken, ticari borçları, 1 milyon 945 bin 500 lira, futbolcu teknik heyet ve personele olan borçları 25 milyon 501 bin 653 lira, yönetim kurulu üyelerine olan borçları 3 milyon 129 bin 500 lira, kamuya olan borçları 12 milyon 385 618 lira, FİFA’da devam eden dava borçları 23 milyon 84 bin lira, icra ve dava borçları ise 22 milyon 864 bin 75 lira olduğu belirtildi. 

“YARALI ADAMIN CEBİNDEN 100 LİRA ÇALMAYA ÇALIŞIYORLAR”
Kongre toplantısının dilek ve temenni bölümünde konuşan Mersin İdman Yurdu Kulübü Başkanı Hamit İzol, asır çınarlık Mersin İdman Yurdu’nu trafik kazasında ağır yaralanan bir şahsa benzetti. Kapanma aşamasına gelen Mersin İdman Yurdu’ndan hala kar sağlamaya çalışan isimler olduğunu söyleyen İzol, “Ben Mersin İdman Yurdu’nun cebinden 100 lira alacağım diyen  o insanları bu ağır yaralı adamın cebinden 100 lira çalmış gibi görüyoruz.  Sanki biz bir hazinenin üzerine oturmuşuz da herkes kulübe saldırarak para almaya çalışıyor. Kulüp yönetimi olarak bizim kulübün emektarları dışında kimseye verecek tek 1  liramız dahi yoktur. Çünkü zaten 100 Trilyon borcu ödemek ne bizim haddimize nede başkasının haddinedir. Borçlarımız makul bir seviyeye düşse alacakları olan bütün arkadaşlarımızın borcunu kapatmaya hazırız. Ama ayağını topa vurmamasına rağmen 4 milyon alacağı olan topçularımız var. Bu gibi alacaklar birikmiş ve bunların ödenmesi lazım. Benim buradaki tek sözüm Mersin İdman Yurdulularadır. Yıllardır buradan nemalanmış, fayda görmüş, maaş almış insanlara söylüyorum. Bizi sıkıştırmayın gidin takımımıza sahip çıkın. Geçmişte çalışmışsınız bir sene para almamışsınız alaydınız. Kulüp kapanma aşamasına gelince mi gözünüz açıldı. Biz burada selin önüne bir bent koyduk ve bu seli durdurmaya çalışıyoruz. Bizim tek sermayemiz futbolcularımızdır. Bizim onları yetiştirmeye odaklanmamız gerekiyor” diye konuştu. 

AKIN: “BORÇLARDA FEDERASYONUNDA SUÇU VAR”
Bütçe hakkında Türkiye Futbol Federasyonu’na ağır eleştirilerde bulunan Divan Başkanı ve Yeminli Mali Müşavir Ahmet Akın, bazı kulüplerin gelirlerini yüksek göstererek, mali kapasitelerinin üzerinde çalışmalar yapabildiğini aktararak bu durumun çok ciddi ekonomik sorunlara yol açtığını kaydetti. Mersin İdman Yurdu’nun borçlarının artışında geçmiş yönetimlerin olduğu kadar Türkiye Futbol Federasyonu’nun da suçlu olduğunu kaydeden Akın, “Borç sorumunuz bazı şişirme gelirler yazılıp o gelirlere dayanıp federasyona aktarılmasından kaynaklanıyor. Aslında federasyon bu konu ile ilgili sağlam olsa buna izin vermez. Bir kulüp 150 milyon gelirim olacak diyor ve ancak yüzde 30 şeklinde olacak şekilde çalışmalar yapabiliyor. Mersin İdman Yurdu’nu borç bataklığına sokan federasyonun bu serbestçi uygulamasıdır. Bu konuda yönetimin çok büyük kusuru var ancak o dönemde buna esas federasyonun engel olması gerekiyordu. Federasyon maalesef bu gibi mali işlerde başarılı olamıyor. Bu yüzden Mersin gibi çok güzide kulüpler kötü durumda kalıyor” .  

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA