KUYUCUOĞLU SİLİFKE’DE VATANDAŞLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KUYUCUOĞLU SİLİFKE’DE VATANDAŞLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ


 

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Silifke’de çiftçi, esnaf ve emeklilerle bir araya gelerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Serdal Kuyucuoğlu, 8 bin üyesi olan Silifke Ziraat Odası’nı ziyaretinde oda başkanı Cafer Doygun ile ilçede tarımın sorunlarını masaya yatırdıklarını söyledi.

Kuyucuoğlu yazılı açıklamasında,  “Silifke tarım açısından oldukça önemli bir ilçemiz. Başta çilek olmak üzere katma değeri yüksek ürünler, yeni nesil ürünler Silifke’de yetiştiriliyor.  Onlarca ürün çeşidine son zamanlarda muz da eklendi ve Silifke’de muz üretimi artmaya başladı. Silifkeli çiftçinin Türk ekonomisine büyük katkısı var ama maalesef Silifkeli çiftçimiz de sorunlarla boğuşuyor. Ziraat Odası başkan ve yetkilileriyle görüşmemizde hayvancılık için yem desteği verilmesi talebi gündeme geldi. Mevcut durumda çiftçimiz kendi tarlarına ev yapmak istiyor ama yapamıyor, izin verilmiyor. Ayrıca çiftçilere S plaka zorunluluğu getirilmesi de çiftçilerimizi sıkıntıya sokmuş. Bu sorunların takipçisi olacağım ve ilgili bakanlıklarla görüşerek çözüm üretmeye çalışacağım” dedi.
Birinci ve Yeni Silifke Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerini ziyaret ederek gündemi değerlendiren CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu daha sonra Silifke İtfaiyesi grup amirliğini de ziyaret etti. Ziyarette itfaiyeciler,  AFAD ile koordineli çalışmanın daha faydalı olacağını dile getirdiler. Silifke Alevi Kültür Derneği’ni de ziyaret eden Kuyucuoğlu, dernek yöneticileriyle gündemi değerlendirdi. Burada Kuyucuoğlu’na orman köylüsünün sorunlarını anlatan bazı vatandaşlar, ikametgâh kayıtlarının köyde olması dolayısıyla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından sigortalı yapılmadıklarını belirterek bu konuya çözüm istedi. İşçi Emeklileri Derneğini de ziyaret ederek emekli vatandaşların sorunlarını dinleyen Kuyucuoğlu, “Türkiye’de 11 milyon emekli var. Bunlar CHP’ye oy verse iktidar oluruz. Emeklilerin sorunları, yüzde 1’lik, yüzde 2’lik zamlarla çözülemez. Emekli maaşlarının mutlaka insanca yaşanabilecek bir seviyeye çekilmesi, emeklilerin de ikramiyelerden faydalanması gerekiyor. Bunlar CHP’nin programında var. İktidar olduğumuzda bu sorunları çözebilecek altyapımız, bilgi birikimimiz var” dedi.
CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Silifke programı kapsamında CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar ve yönetim kurulu üyelerini de ziyaret etti. Kuyucuoğlu, Afrin harekâtında şehit olan Uzman Çavuş Ali Gümüş’ün ailesine de başsağlığı diledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA