NE BULMAYI UMUYORSUNUZ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NE BULMAYI UMUYORSUNUZ?


 

CHP Mersin Milletvekili Kuyucuoğlu, TTB yöneticilerinin gözaltına alınması ve birlik binasının aranmasını kınadı. Kuyucuoğlu, “işletilen sürecin hukuki bir süreç değil, bir intikam ve gösteriş süreci olduğunu gösteriyor” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyelerinin gözaltına alınmasını ve birlik merkezinde polisin arama yapmasını kınadı. Operasyonu haksız ve hukuksuz bir uygulama olduğu değerlendirmesi yapan Kuyucuoğlu, “Polis, çilingir marifetiyle girdiği Türk Tabipler Birliği merkezinde ne bulmayı umuyordu? Bu arama ve gözaltılar, işletilen sürecin hukuki bir süreç değil, bir intikam ve gösteriş süreci olduğunu gösteriyor” dedi.

“HUKUKİ BİR SÜREÇ DEĞİL, BİR İNTİKAM VE GÖSTERİŞ SÜRECİ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”
Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi’nin, Afrin operasyonuna ilişkin açıklamasının ardından konsey üyelerinin gözaltına alınması ve TTB merkez binasında polisin arama yapması üzerine çok sayıda siyasetçi birlik binasına giderek operasyonu kınadı. CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu da, polisin TTB merkezinde arama yaptığı sırada birlik binası önüne gitti. TTB Merkez Konseyi’nin bildirisinin düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirten Kuyucuoğlu, “TTB Merkez Konseyi üyelerinin evlerinden gözaltına alınmalarını, birlik binasının polis tarafından aranmasını haksız ve hukuksuz bir uygulama olarak görüyorum.  Polis, çilingir marifetiyle girdiği Türk Tabipler Birliği merkezinde ne bulmayı umuyordu?  Bu arama ve gözaltılar, işletilen sürecin hukuki bir süreç değil, bir intikam ve gösteriş süreci olduğunu gösteriyor” dedi.

“TTB MERKEZİNDE ARAMA YAPILMASINI KINIYORUM”
Operasyondan bir gün önce, TTB avukatının savcılığa giderek, eğer bir soruşturma varsa Merkez Konseyi üyelerinin ifadeye gelebileceklerini söylediğini, ancak savcılığın avukatın bu talebine yanıt vermediğini kaydeden Kuyucuoğlu, “Kaçma ya da gizlenme şüphesi olmayan hekimlerin ertesi gün evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alınmasının makul bir açıklamasının olmaz. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TTB Merkez Konseyi üyelerini hedef alan açıklamasının ardından bu operasyon düzenlendi ve hekimleri, Türk Tabipler Birliği’ni krimanilize edecek şekilde, onları itibarsızlaştırmak gayesiyle, adeta bir suç şebekesinin merkezinde arama yapılır gibi TTB merkezinde arama yapıldı. Oysa gözaltına alınan bu insanların ne iş yaptıkları bellidir, ev adresleri, işyeri adresleri bellidir, her biri kamuoyunca yakından tanınan isimlerdir. Hekimlerin gözaltına alınmasını ve TTB merkezinde arama yapılmasını kınıyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA