“BARIŞI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BARIŞI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”


 

EMEP Mersin İl Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen’in sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınarak tutuklanmasını kınayarak “her zaman olduğu gibi bundan sonrada barışı savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Emek Partisi (EMEP) Mersin İl Örgütü, Türkiye Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e düzenlediği askeri operasyon ile ilgili Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen’in sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınarak tutuklanmasını düzenlediği basın açıklaması ile tepki gösterdi. İl binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında Mehmet Taşçı, “Savaşı değil barışı savunmak düşünceyi ifade özgürlüğüdür. Asla terörü desteklemek değildir. Ülkemizin olağan koşullara dönmesi, hukukun ve adaletin egemen olması, toplumu kamplaştırma politikalarından uzaklaştırmak, kardeşliğin, özgürlüğün olduğu, işçi ve emekçilerin örgütlenmesinin önündeki engelleri kaldırmak için, bir arada kardeşçe yaşamak için barış ortamına ihtiyacımız var. Bu nedenle biz her zaman olduğu gibi bundan sonrada barışı savunmaya devam edeceğiz. Sosyal medyada barışçıl görüşlerini paylaştıkları için gözaltına alınanlar ve tutuklanan Genel Başkan yardımcımız Mehmet Türkmen şahsında barışı talep eden ve tutuklananlar serbest bırakılmalı” cümlelerini kullandı.

“HÜKÜMET DÜŞMANLAŞTIRMA POLİTİKASINA DEVAM EDİYOR”
AKP Hükümeti’ne OHAL üzerinden yüklenerek “Hükümet kendisine muhalif olan kesimleri dayanaksız, delilsiz, hukuksuz şekilde teröristlikle suçlayarak toplumu kamplaştırma ve birbirine karşı düşmanlaştırma politikalarına 16 yıllık iktidarı boyunca ara vermeksizin devam etmektedir. Halkın seçtiği temsilcileri hukuksuz delilsiz şekilde suçlayarak tutuklayan, kendi politikalarını benimsemeyen on binlerce çalışanı işten atan, insanca yaşamak isteyen işçi ve emekçilerin taleplerine kulak tıkayarak OHAL in işçi ve emekçililerin direncini kırmak, grevlerini yasaklamak için olduğunu sermaye temsilcilerine(işverenlere) açıkça söylemekte sakınca görmeyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Öyleki ülkede barış olsun, sorunlarımız demokratik barışçıl yollarla karşılıklı diyalogla çözülsün demek, işsizim, açım demek suç olarak kabul edilmekte. Adeta akıl tutulması bir durumla karşı karşıyayız” dedi.

“TÜM KESİMLERİ KORKUTARAK SİNDİRMEYE ÇALIŞIYOR”
AKP Hükümeti’nin Afrin Operasyonu ile OHAL’i bir süre daha uzatmaya çalıştığını kaydeden Taşçı, Türk Tabipler Birliği yöneticilerinin gözaltına alınmasını kınayarak, “Ülkeyi OHAL ve KHK’lerle yönetme, tek parti- tek adam yönetimi için atılan adımlara Suriye’nin Afrin bölgesine operasyon düzenleyerek savaş hali uygulamaları ile OHAL kalıcı hale getirmek istemektedir. Bu baskıcı yönetim anlayışına karşı olan tüm kesimleri korkutarak sindirmeye çalışıyor. Bana karşı olanı ezer geçerim diyerek savaşın toplum üzeride ki olumsuz etkilerini açıklamak isteyen, buna dair görüşlerini çeşitli yollarla kamuoyuyla paylaşmak isteyenler gözaltı ve tutuklamalarla karşı karşıya kalıyor. TTB Genel Merkez yöneticileri sağlıkçı olmanın gereği olarak sorunların savaşla değil barışçıl yollarla çözülmesini komu oyuyla paylaştığı için gözaltına alındılar” diye konuştu.

“BUNDAN SONRADA BARIŞI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Son olarak Emek Partisi olarak her zaman ülkede ki sorunların barışçıl yollarla çözümünden yana olduklarını belirterek “Partimiz Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen’ de partimizin bu barışçı düşüncelerini sosyal medya aracılığı ile paylaştığı için gözaltına alınarak tutuklanmıştır. Savaşı değil barışı savunmak düşünceyi ifade özgürlüğüdür. Asla terörü desteklemek değildir. Ülkemizinolağan koşullara dönmesi, hukukun ve adaletin egemen olması, toplumu kamplaştırma politikalarından uzaklaştırmak, kardeşliğin, özgürlüğün olduğu, işçi ve emekçilerin örgütlenmesinin önündeki engelleri kaldırmak için, bir arada kardeşçe yaşamak için barış ortamına ihtiyacımız var. Bu nedenle biz her zaman olduğu gibi bundan sonrada barışı savunmaya devam edeceğiz. Sosyal medyada barışçıl görüşlerini paylaştıkları için gözaltına alınanlar ve tutuklanan Genel Başkan yardımcımız Mehmet Türkmen şahsında barışı talep eden ve tutuklananlar serbest bırakılmalı” şeklinde konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA