“Üyelerimiz serbest bırakılsın” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Üyelerimiz serbest bırakılsın”


 

Güney İlleri Tabip Odaları, gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.

SONER AYDIN

TSK tarafından Afrin’e yönelik 20 Ocak’ta başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu’nun ardından “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” başlıklı açıklama paylaşan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri gözaltına alınmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 11 kişiden 3’ü adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. TTB Merkez Konsey Üyelerinin gözaltına alınmasına dair Mersin Tabip Odası’nda ortak açıklama yapan Güney İlleri Tabip Odaları, halen tutuklu bulunan 8 kişinin de serbest bırakılmasını talep etti.

Güney İlleri Tabip Odaları adına hazırlanan ortak metni kamuoyu ile paylaşan Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan,  Mersin Şehir Hastanesi'nin açılışının 1. yılı nedeniyle gerçekleştirmek istedikleri panelin konuşmacıları arasında yer alan TTB Merkez Konsey Başkanımız Prof. Dr. Raşit Tükel’in gözaltına alındığını dolayısıyla panele katılamadığını dile getirdi. Haftalar öncesinden hazırlandıkları panel için OHAL kuralları nedeniyle ilgili makamlara gereken bildirimleri yaptıklarını ancak Mersin Valiliği’nin panele izin vermediğini kaydeden Uğurhan, “Üstelik bu defa gerekçe bile göstermediler. Haftalardır beklediğimiz yanıt, TTB Merkez Konsey üyelerinin gözaltına alındığı sabah tarafımıza bildirildi. Mesleki bilgi birikimimiz çerçevesinde, içinde yaşadığımız kentteki sağlık ortamından yola çıkarak, ülkemizin sağlık politikasına ışık tutmak amacıyla planladığımız etkinlik sakıncalı bulunmuştu tıpkı hekimlik adına var olduğumuzdan bu yana söylediğimiz "savaş halk sağlığı sorunudur" sözü gibi. TTB Merkez Konsey üyeleri gözaltına alınmadan önceki günlerde, söz konusu açıklama nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından suç duyurusu yapıldığının öğrenilmesinin ardından, kendileri bizzat savcıdan görüşme talep etmişlerdir. Ancak istedikleri randevuya cevap beklerken, evleri ve iş yerlerine baskın düzenlenerek gözaltına alınmışlardır. Anlattığı Karadeniz fıkraları ile her daim etrafını güldürürken düşünmeye sevk eden kardiyoloji hocası Prof.Dr. Taner Gören'in ise ellerine kelepçe takarak götürmüşlerdir. İki gün sonra ise İstanbul Üniversitesi Rektörü tarafından, rektörlük seçiminde yenemediği Prof.Dr.Raşit Tükel ile Prof.Dr. Taner Gören görevlerinden uzaklaştırılmışlardır.Diyarbakır'da Merkez Bankası'nda işyeri hekimi olarak görev yapan Dr. Şeyhmus Gökalp'in de işine son verilmiştir” dedi.

“TOPLUM ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRMELİDİR”

Gözaltında bulunan 11 TTB Merkez Konsey üyesinden 3’nün serbest bırakılmasını sevinçle karşıladıklarını ancak halen gözaltında olan 8 arkadaşlarının da serbest bırakılmasını isteyen Uğurhan, “Günlerdir içimiz yanarak biraz da sebep olanlar, kışkırtanlar, emir verenler adına utanarak yaşadığımız süreçte, dün ilk güzel haberi aldık ve üç arkadaşımız çıkarıldıkları mahkemede adli kontrol şartıyla serbest kaldılar. Diğer sekiz arkadaşımızın da bir an önce serbest kalmalarını ve ülkemiz tarihine kara bir leke olarak geçecek bu tür uygulamaların bir daha yaşanmamasını diliyor, bunun için toplumun her kesiminin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulamakta yarar görüyoruz. Elbette ki hekimliğin bin yıllardan beri yolunu çizen hekimlik etik ilkelerini hacamatçıların anlamakta zorluk çekmesi doğaldır ama anlamaya çalışmak herkesin asli görevi olmalıdır” diye konuştu.

“YAŞAMI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

TTB Genel Merkez Sekreteri Ahmet Burhan Söker, yaşanan gözaltılara ilişkin “Bilim insanlarının, bütün mesleki değerlere sahip çıkan hekimlerin evlerine yapılan operasyonlarla gözaltına alınmalarıyla karşı karşıyayız. Yaşamı savunmaya devam edeceğiz. Arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Hepinize verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA