“MİLLETE YALAN SÖYLÜYORSUNUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MİLLETE YALAN SÖYLÜYORSUNUZ”


 

Milletvekili Aytuğ Atıcı, hükümetin 3 aylık bir süreliğine KHK çıkarmak için izin aldığını ifade ederek, “Ama 1,5 yıl geçti. Yalan söylediniz millete, yakışıyor mu bir bakana, parlamenterlere yalan söylemek?” dedi.

Haber Merkezi

CHP’li Atıcı, TBMM Genel Kurulu’nda Kanun Hükmünde Kararnamelerin görüşmeleri sırasında grubu adına söz aldı. Konuşmasına, “Darbe teşebbüsünü Allah’ın bir lütfu olarak görmeyen OHAL uygulamasını fırsat bilip her konuda yasal düzenleme yapmayan, OHAL bahanesi ile tüm muhalifleri yok etmeye çalışmayan tüm milletvekillerini saygıyla selamlıyorum” diyerek başlayan Atıcı, özetle şunları söyledi: “Bu iş çok hoşunuza gitti, OHAL döneminde KHK’lara karşı olanlara terörist ilan ettiniz. FETÖ ile kol kola gezen ve o teröristleri öven istedikleri her şeyi veren sizdiniz. Fethullah Gülen ile görüşmek için sıraya giren sizdiniz. Şimdi terörist olan biz mi olduk? PKK ile Oslo’da görüşen sizdiniz. Teröristlerin mahkeme kurmasına izin veren sizdiniz. Salih Müslim’i çağırıp ayağına kırmızı halı seren sizdiniz. Şimdi terörist biz mi olduk? Peki biz kimlere sahip çıkıyoruz? Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) sahip çıkıyoruz. TTB kanunla kurulmuştur. 6023 sayılı kanunun a,c,d ve e fıkralarının tamamı TTB’ye halkın sağlığı için görev veriyor. Şimdi siz bunları terörist ilan ediyorsunuz. Bu ithamlarınız ile birlikte TTB’nin önündeki Türk ibaresini kaldıracağınızı söylüyorsunuz. Buna deliler güler. Türk ibaresi niye sizi rahatsız ediyor. Biz Cumhurbaşkanının tabiri ile kurunun yanında yanan yaşa sahip çıkıyoruz. 

“ADALET BAKANI YALAN SÖYLÜYOR”
Bu AKP neden OHAL ilan etti diye ilerde bakmak isteyenler istediğinde gerekçe görecek midir? Hayır, göremeyecektir, çünkü TBMM’ye gönderilen tezkerede bir gerekçe bile açıklamadınız. Gerekçeleri dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıkladı. Adalet Bakanın yalan söylediği bir ortamda, acaba milletin hükümete devlete herhangi bir güveni kalır mı? 
Bozdağ’ın yarım saat süren konuşmasında FETÖ’nün dışında bir terör örgütüne değinilmemiştir. Hükümetin bakanı diyor ki Ben FETÖ ile mücadele etmek için OHAL ilan ettim. Şimdi FETÖ dışındaki bütün muhaliflerle mücadele etmek için KHK çıkarıyorsunuz. Her türlü bağlantısını çıkardınız. Ama siyasi bağlantısını çıkarmadığınız için FETÖ ile mücadelede başarılı olamayacaksınız. 

“İNSAN HAKARI ANITINDAN KORKTUNUZ”
Hayatın hangi alanını kısıtladık diyorsunuz? İnsan Haklarını Anıtını bile ablukaya aldınız. Oraya seyyar karakol kurdunuz. Heykelden korktunuz heykelden. Daha geçen hafta Mersin’de Şehir Hastanelerinin birinci yılında düzenlenmek istenen panele Mersin Valisi izin vermedi. Bu panel siyasi değil. Ya korktu sizden ya da devlet güçleri bu toplantının güvenliğini sağlayamaz dedi. İkisi de utanç vericidir. 

“YALAN SÖYLEMEK YAKIŞIYOR MU?”
3 aylık bir süre için KHK çıkarmak için izin aldınız. Ama 1,5 yılı geçti. Yalan söylediniz millete, yakışıyor mu bir bakana, parlamenterlere yalan söylemek yakışıyor mu? Doğruları söylemeyen Adalet Bakanı terfi ettirilerek Başbakan Yardımcısı oldu. Bunların hesabını önce halk soracak sonra biz soracağız”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA