ATICI’DAN ÖSO TEPKİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ATICI’DAN ÖSO TEPKİSİ


 

CHP Mersin Milletvekili Atıcı, Afrin Operasyonu’na katılan ÖSO’nun içerisinde kafa kesen, çocuklara tecavüz eden El Kaide ve El Nusra’dan kopan grupların olduğunu iddia etti.

SONER AYDIN

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, geçtiğimiz günlerde göreve gelen il yönetimini ziyaret etti. Ziyaretinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 20 Ocak’ta Afrin’e başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu’nu değerlendiren Atıcı, operasyona katılan Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) içerisinde El Kaide’den, El Nusra’dan kopan yapıların olduğunu söyledi.
ÖSO’nun ABD tarafından üretilmiş, tek amacı Suriye hükümetini yıkmak olan bir yapı olduğunu dile getiren Atıcı, Türkiye’nin OSÖ’yu devraldığını ve kendi harekatı için kullanmaya başladığını belirtti. ÖSO’nun içerisinde karşı çıktıkları grupların olduğunu sözlerine ekleyen Atıcı, “ÖSO’nun içerisinde kafa kesen, deri yüzen, insanların kalbini çıkartıp yemeye çalışan, çocuklara tecavüz eden yapılar olduğunu ben değil uluslararası kuruluşlar söylüyor. Böyle bir yapının Türk ordusu ile birlikte yürümesi bizim kanımıza dokunuyor. Türk ordusu her şeyi yapacak güçte muktedir bir ordudur. Ne olduğu belirsiz bir yapıyla yürümesi doğru değildir. Sonuçta ÖSO devlet dışı yapıdır. Devlet dışı organlarla Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilişki kurması, yola çıkması hatta ve hatta silahlı harekat yapması doğru değildir” diye konuştu.
Suriye Devleti’nin toprak bütünlüğünü savunduklarını ve hükümetin bir an önce Suriye hükümeti ile diyaloga geçmesi gerektiğini vurgulayan Atıcı, “Suriye Devleti’nin toprak bütünlüğünü savunuyorsak kısa geçmişe bakmamız lazım. Suriye Devleti’nin huzurunun ne zaman bozulduğuna bakmamız lazım. Bu Arap Baharı denilen emperyal güçlerin oluşturduğu Libya’yı, Mısır’ı yok eden gelip Suriye’ye kadar dayanan fırtına Suriye’nin bütünlüğünü bozmuştur. Arap Baharı çıkana kadar Suriye’nin bütünlüğü konusunda kimsenin sıkıntısı yoktu. Orada Kürtler de, Türkmenler de, Araplar da, Aleviler de, Sünniler de, Ermeniler de yaşıyordu. Pek çok farklı yapı bir arada yaşıyordu. Arap Baharı denen kasırgaya kadar tek bir taş bile atılmamıştı, Suriye’ye vizeler kaldırılmıştı ve vizesiz sınırda kimliğini göstererek belli bir süre Suriye’de ya da Türkiye’de kalınabiliyordu. Demek ki Suriye’nin bütünlüğü Suriye’nin güçlü olduğu dönemlerde vardı. Peki, Suriye Devleti’nin gücünü azalttığınız da ne oldu; Suriye’nin bütünlüğü bozulmaya başladı. ABD’nin yarattığı ÖSO Suriye’nin devlet bütünlüğünü bozmaya başladı. Bir kargaşa çıkartıldı ve Suriye zayıflatıldı. ÖSO bir yandan savaşmaya başladı, Türkmenler bir tarafa gitti, Araplar bir tarafa gitti, Kürtler bir tarafa gitti. Suriye’yi paramparça hale getirdiler. Suriye’nin bütünlüğü bozulmasın istiyorsak kısa zamanda yaşananlardan ders almamız lazım. Suriye’nin bütünlüğünden yanaysak Suriye ile ilişkileri düzeltmek ve doğrudan görüşmek lazım. Türkiye Cumhuriyeti ile Suriye Devleti görüşmek zorunda” ifadelerini kullandı.
İl yönetimi ile kısa sohbet eden Atıcı, daha sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu önderliğine başlatılan Adalet Yürüyüşü’nün ardından kaleme aldığı kitabı imzalayarak hediye etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA