GEÇ KALDINIZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GEÇ KALDINIZ!


 

Çiftlikköy Deresi’ne bıraktığı yakıt atıkları nedeniyle çevre katliamına neden olan Mersin Üniversitesi’nden günler sonra ‘Soruşturma başlattık’ açıklaması geldi.

Kullandıkları kalorifer yakıtı artıklarını günler boyunca kanalizasyona bırakarak önce Çiftlikköy deresinde sonrada Mezitli ve Yenişehir sahilini siyaha dönüştürerek çevre katliamına neden olan Mersin Üniversitesi Rektörlüğü’nden ‘soruşturma başlattık’ açıklaması geldi. Atık krizinin ardından MESKİ ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ndeki uzmanlar alanda yaptıkları incelemelerde söz konusu kalorifer yakıtının Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü içerisinden kanalizasyon sistemine deşarj edildiğini tespit etmişti. 

SORULAR CEVAP BEKLİYOR
Tüm gözlerin çevrildiği Mersin Üniversitesi Rektörlüğü’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada ise “Yenişehir ve Mezitli ilçe sahillerinde meydana gelen deniz kirliliğinin Çiftlikköy deresinden geldiği ve söz konusu kirliliğin Üniversitemiz Çiftlikköy Kampüsü’ndeki ısıtma sisteminden kaynaklandığı iddialarıyla ilgili Üniversitemiz yönetimi tarafından soruşturma başlatılmıştır. Yapılan inceleme ve soruşturma sonucu kamuoyu ile paylaşılacaktır” cümlelerini kullandı. Yaşananların ardından hem Çiftlikköy deresinde hem de Mezitli ve Yenişehir sahillerinde çevre katliamına neden olan sorumlular hakkında ne gibi işlemler yapılacağı merak konusu olurken çevreye yayılan kalorifer yakıtının ise nasıl temizleneceği soruları yanıt bekliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA